NJP wil snelle normalisatie onderwijs Havo 2

Voorzitter Derryl Boetoe en ondervoorzitter Praatna Sital van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) hebben gisteren afzonderlijke gesprekken gevoerd met docenten en studenten van het Havo 2 te Geyersvlijt. Het is de bedoeling dat ze de verkregen  informatie doorgeleiden naar het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) voor een spoedige oplossing, deelde Boetoe Dagblad Suriname mee. Aan het NJP deelden de leerkrachten mee dat de directeur zonder hun toestemming het werkrooster heeft verzwaard. Dit  was een van de vele misverstanden tussen directie en leerkrachten op Havo 2 en de druppel die de emmer deed overlopen.
Boetoe zegt begrip te hebben voor  het standpunt van de leerkrachten, maar keurt evenwel het gekozen actiemodel af. Het belang van het schoolgaand kind, dat niets met het conflict te maken heeft, mag er absoluut niet onder lijden, zegt de NJP-voorzitter. De NJP-toppers roepen de Minov-bewindsman Raymond Sapoen op om binnen zo kort mogelijke termijn de situatie op Havo 2 te normaliseren. De studenten missen lesuren en de schoolonderzoeken worden uitgesteld. Dat leidt volgens Boetoe tot demotivatie bij de studenten. ‘Aan het eind van het schooljaar moet men de studenten niet de schuld geven als de resultaten weer pover zijn.’

error: Kopiëren mag niet!