SCA weer op de juiste weg

Koploper SCA heeft na het gelijkspel tegen Curaboys de draad weer opgepakt tegen Real Java bij de voortzetting van de LSB-competitie. De ploeg uit Altonaweg kwam al in de 22ste minuut op een 1-0-voorsprong door een doelpunt van Cheninio Hyslop. In de tweede helft moest de ploeg uit Javaweg verder met 10 man. Earle Hankers kreeg in de 70ste minuut zijn tweede gele kaart, dus rood. En de 10 man spelende Real Java kon de druk niet meer aan. SCA begon de minderheid van Real Java uit te buiten. Nauwelijks twee minuten na de rode kaart was het topscoorder Melvin Valies die zijn totaal bracht naar 22 doelpunten. Twee minuten voor het einde maakte Lorenzo Overman 3-0 voor Sportclub Altona.
Jong Rambaan wist ook met 3-0 te winnen van Parana. Gregory Drielingen scoorde twee maal. Farrel Sanmoeradji noteerde het andere doelpunt voor Jong Rambaan. Real Poerwo kon een 2-1- voorsprong, genomen bij de rust, niet volhouden tegen Curaboys. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-3-gelijkspel. Sarvaino Pinas ( 2x) en Richie Ronopawiro scoorden voor Curaboys. Robert Karijomedjo, Rainto Karijopawiro en Stevely Kromosemito scoorden voor de jongens uit Dessa.
De competitie wordt vrijdag voortgezet met een drietal wedstrijden. Om 17.15 uur speelt Real Poerwo tegen Jong Rambaan in de U-15-klasse. Daarna speelt Seaboys tegen rode lantaarndrager Bangun Muda in de Eersteklasse. Om 20.30 uur speelt Parana tegen koploper SCA.