11de ronde van de SVB-eersteklasse niet vlekkeloos afgesloten

De Surinaamse Voetbalbond heeft de eerste ronde van de eersteklassencompetitie achter de rug, op een wedstrijd na. De Ster en Inter Rica moeten nog op 11 maart spelen. Maar de 11de en de laatste ronde van de Eersteklasse zijn niet vlekkeloos verlopen. Bij de wedstrijd tussen Tammenga – Nacional en Takdier boys – De Ster deden zich er ongeregeldheden voor.
Bij de wedstrijd tussen Tammenga en Nacional moest de sterke arm aan te pas komen, om alles weer tot rust te brengen. Doelman Orfeo Paulus van Tammenga gaf een elleboogstoot aan een speler van Nacional. De arbiter gaf Paulus terecht de rode kaart, maar de supporters van Tammenga waren het helemaal niet eens met de beslissing van de arbiter en stormden het veld op, om hun verhaal te halen. Zelfs de trainer was het niet eens met de beslissing. De politie moest eraan te pas komen, om zaken tot rust te brengen. Na veel gehaal en getrek werd de wedstrijd uitgespeeld. Het ging zelfs zo ver dat Tammenga weigerde de arbiters te betalen. Gisteren heeft Dagblad Suriname contact opgenomen met de SVB over de tegoeden van de arbiter. SVB gaf aan dat Tammenga dat nog niet heeft gedaan. SVB gaat uit zijn eigen kasmiddelen de arbiters betalen.
Bij de wedstrijd tussen Takdier Boys en De Ster ging speler Rodney Dalfour zo ver dat hij de arbiter te lijf wilde gaan. Hij was het niet eens met zijn tweede gele kaart. Hij moest door zijn medespelers tot rust worden gebracht. En toen de arbiter naar de scheidsrechterskamer ging, schold hij de arbiter ook uit. Voorzitter ‘Boyke’ Bissumbhar van Takdier Boys zegt aan Dagblad Suriname dat hij het gedrag van Rodney Dalfour helemaal afkeurt. Er zijn een aantal omstandigheden gebeurd op het veld, die ertoe hebben geleid dat dit is gebeurd. Voor ons is het een gepasseerd station.’

error: Kopiëren mag niet!