Marinus Bee: ‘Ajaiso en Pokie hebben geen zonde begaan’

Waldie Ajaiso en Diana Pokie hebben geen zonde begaan. Hen royeren was dus een incorrecte daad. Dat is de mening van assembleelid Marinus Bee van de A-Combinatie (AC).  Bee gelooft als vele anderen dat het terugroepen van de twee parlementariërs door de BEP niet mogelijk is. Hij gelooft evenmin dat de voorzitters van de andere AC-partijen, Abop en Seeka, hiertoe toestemming zouden verlenen.  Bee vindt het jammer dat de BEP overgegaan is tot het royement. Ajaiso en Pokie hebben volgens hem gekozen voor het algemeen belang door niet te stappen uit AC. Bee wijst erop dat de BEP-achterban het belangrijk vindt dat de partij in AC blijft. Hij ziet het royement van de twee leden dan ook als ‘olie op het vuur gooien’. De wrijving tussen de BEP en de overige  Marronpartijen  dateert van voor de verkiezingen van mei 2010. De BEP eiste vorig jaar dat Ajaiso en Pokie samen met Asabina een onafhankelijke BEP-fractie moesten vormen. Alleen Asabina gaf gehoor aan deze opdracht van het BEP-hoofdbestuur.  Bee hoopt dat de BEP-top haar emoties laat varen en de ratio laat zegevieren.

error: Kopiëren mag niet!