Parbo Bier Cup 2012 met Vitesse, Guyana en Surinatio

De Parbo Bier Cup 2012 wordt een driehoekstoernooi met de Nederlandse Eredivisieclub Vitesse Arnhem, de nationale selectie van Guyana en een gelegenheidsteam bestaande uit de Suriprofs en spelers van de nationale selectie van Suriname, de zogenaamde Surinatio. Na enkele jaren onderbreking wordt dit toernooi van 23 tot en met 27 mei gehouden in het Andre Kamperveenstadion. In verband met dit toernooi werd gisteren een kick-off persconferentie gehouden op het complex van de Parbo Brouwerij door de organisator Stichting Internationaal Voetbal Suriname (SIVS).
Op de persconferentie waren aanwezig Marlon Telting van de brouwerij, SLM-directeur Ewald Henshuys, SVB-voorzitter Louis Giskus, Stanley Menzo van de Suriprofs en Raymond Wimpel van SIVS. Op woensdag 23 mei openen Guyana en Vitesse het toernooi. Op de tweede speeldag, 25 mei, treffen Suriprofs/Natio en Guyana elkaar, terwijl het toernooi op zondag 27 mei wordt afgesloten met het duel tussen Suriprofs/Natio en Vitesse. Zowel de Suriprofs als Vitesse arriveert op 21 mei in Suriname. De toegangskaarten kosten SRD 10 voor Tribune Noord, SRD 20 voor Tribune West, SRD 25 voor Tribune Oost en SRD 50 voor de gele stoelen.
Voor zowel Parbo Brouwerij als Surinam Airways is het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het voetbal in Suriname. Menzo gaf aan dat het in hoofdzaak gaat om het Surinaams voetbal en dat het daarom goed is vooral te focussen op de spelers die in Suriname wonen die dan samen met de Suriprofs een elftal zullen vormen. Voorzitter Giskus gaf aan alle ondersteuning te zullen geven tot het welslagen van het toernooi.

error: Kopiëren mag niet!