Surinamers leven mee met koninklijke familie

Het Surinaams Inspraakorgaan (SIO) heeft gisteren in een brief aan koningin Beatrix, medeleven betuigd na kennis genomen te hebben van de gezondheidssituatie van haar zoon, prins Johan Friso, als gevolg van het skiongeluk in Oostenrijk.
Surinamers in Nederland zijn diep geschokt en diep bedroefd door deze gebeurtenis. “De Surinaamse gemeenschap zal het Koningshuis in haar gedachten en gebeden blijven gedenken”, aldus het Surinaams Inspraakorgaan in een brief aan de koningin, waarin ook haar hele familie sterkte wordt toegewenst in deze moeilijke tijden.
Koningin Beatrix heeft altijd blijk gegeven van betrokkenheid bij diverse gebeurtenissen die de Surinaamse samenleving zwaar troffen. Te denken valt aan de vliegramp van 1989 in Suriname, de vliegramp in Amsterdam Zuidoost van 1992, de vuurwerkramp in Enschede van 2000, waar ook veel Surinaamse slachtoffers vielen en ook bij de watersnoodramp in mei 2006 in het binnenland van Suriname betuigde koningin Beatrix medeleven.
Het is dan ook vanuit deze betrokkenheid dat het Surinaams Inspraakorgaan meent namens de Surinaamse gemeenschap dit medeleven met koningin Beatrix gestand te moeten doen.

error: Kopiëren mag niet!