Miss India Worldwide opent expositie in Museum of Fine Arts.

Afgelopen woensdag 22 februari 2012 heeft het Museum of Fine Arts (MoFA), een nieuwe expositie geopend. De opening is verricht door de huidige kroondraagster Miss India Worldwide, Ankita Ghazan, als onderdeel van het verkiezingsprogramma voor de Miss India WorldWide 2012-verkiezing die deze week in Paramaribo plaatsvindt. Ankita benadrukte het initiatief en de doelen van het museum te ondersteunen. De opening was goed bezocht en een succes. Na de eerdere openingsexpositie met bekende Surinaamse kunstenaars en de fotografie-expositie, is dit alweer de 3de expositie binnen 1 jaar. Initiatiefneemster Tejuna Nandoe Tewarie – Veldhuizen geeft ook aan met de wisselende exposities de diversiteit van kunst te laten zien. Voor de huidige expositie is deze keer gekozen om buitenlandse kunstwerken naar Suriname te brengen in de vorm van zijde op zijde hand geborduurd werk uit Azië en petit point uit Europa. De zijde op zijde kunstwerken zijn een vorm van slow art, waarbij de kunstenaars gemiddeld 6 tot 8 maanden met het precisiewerk bezig zijn geweest. Met dunne zijden draden wordt geborduurd en het werk vorm gegeven. Met vele kleuren zijden draad wordt een kunstwerk gemaakt. Het is een eeuwenoude kunst die steeds zeldzamer verkrijgbaar is vanwege de intensieve handenarbeid en het beperkt aantal mensen die de techniek nog beheersen. Door de eeuwen heen is er interesse voor blijven bestaan vanwege de onbeschrijfbare schoonheid van de werken. Daarnaast is uit Frankrijk petit point werk voor de expositie gehaald. Het petit point werk is gewoven werk met een hoek van 45 graden waardoor een bepaalde uitstraling wordt gecreëerd. Onder de gasten waren vertegenwoordigers van de Franse Ambassade die blij verrast waren met de werken van Franse origine.
Ook aan de dicht en zangkunsten werd aandacht besteed, Raj Mohan, zanger, composer en dichter uit Nederland van Surinaamse komaf, zorgde in de Indiase hoek van het museum voor een muzikale omlijsting en vertelde over zijn dichtwerk.
De bedoeling is om door middel van de expositie bekendheid aan deze vorm van fine arts oftewel schone kunsten te geven in Suriname. Het museum wil hiermee de diversiteit van kunst en uitwisseling van inspiratie bewerkstelligen. Daarnaast nodigt het museum de scholengemeenschap van Suriname van harte uit om contact op te nemen om het museum te bezoeken, zodat al op jonge leeftijd de jeugd kan kennismaken met vormen van kunst. Het museum zal hierin ook zelf actief de scholen benaderen. MoFA heeft in 2011 haar deuren geopend en zal door middel van wisselende exposities de verschillende schone kunsten promoten. Het MoFA heeft als doelstelling de kunsten te bevorderen onder de lokale bevolking en in het bijzonder de jeugd. Met deze en toekomstige tentoonstellingen wil  de initiatiefneemster graag een brug bouwen met buitenlandse kunst en kunstenaars voor exposities in Suriname.
MoFA is gelegen aan de Zwartenhovenbrugstraat 107-109.

error: Kopiëren mag niet!