Jahsenye: A So We Do It

Jahsenye, een Surinaamse reggaeartiest die best wel van alle andere onderscheiden mag worden als een next level artiest. In het jaar 2010 verraste deze artiest vriend en vijand met het uitkomen van zijn eerste single uit zijn nieuw album en wel How We Survive. Dit nummer vertelt in het kort over de tegenslagen die deze artiest moest ombuigen om te zijn waar hij vandaag de dag is en deze keer is hij helemaal klaar om te laten zien hoe het gedaan moet worden. De artiest is geboren op 20 juni 1977 te Paramaribo waar hij sinds 1994  bezig is met het beoefenen van muziek. Geïnspireerd door Papa Touwtjie, Sizzla en Ninja Man, komt deze artiest scherp uit de kast met zijn beste werk tot nu toe. Ik laat me inspireren door de zaken om me heen en wil met mijn muziek de luisteraars bewegen tot nadenken. De naam Jahsenye is afgeleid van, de mens als het schepsel God, Jah Send I met een denkwijze als we zijn kinderen van God en als zondaar geboren en daarom moeten wij God zoeken.
In het jaar 2009 wist deze artiest zijn eerste cd getiteld Revolution uit te geven wat volgens zijn mening niet goed genoeg was om verder mee te komen. Ondanks dat bleef Jahsenye niet stilzitten. Hij nam zijn tijd zichzelf beter te leren kennen en ging toen hard aan het werk een redelijk product te leveren om op die manier aandacht te winnen bij het publiek. Nu ben ik er klaar voor en mag Suriname heel wat werk van me verwachten. Ik heb hard gewerkt en ben vandaag de dag tevreden met wat ik neergezet heb en natuurlijk ook nieuwsgierig naar wat de mensen ervan gaan vinden. Ik wil bij het begin beginnen en mijn plannen netjes afwerken, vandaar dat ik heel binnenkort mijn tweede single A So We Do It zal gaan promoten. Behalve de radio kom ik meteen compleet uit met een video erbij. A So We Do It vertelt over hoe ik mijn ding doe en waar ik voor ga. Opgegroeid in een volksbuurt leer je en zie je wel heel veel wat je op de verkeerde pad kan brengen en met dit nummer schets ik dus een beeld van aanpak.
De bedoeling is om mijn album Ghetto Child, als alles naar wens verloopt, in april uit te geven met een prachtige release party daaraan gekoppeld. Gezegd mag worden dat Jahsenye zeer energieke shows weggeeft en dat hij een volksartiest is. Ik heb er niks aan als de mensen zich niet terug kunnen vinden in hetgeen ik te bieden hebt en daarom juist probeer ik met mijn manier presenteren altijd diep door te dringen, zodat men kan voelen en zien hoe wat ik als artiest tot stand probeer te brengen.   Als artiest wil ik allereerst mijn cultuur, mijn manier van leven uitdragen. Als entertainer vertegenwoordig ik de gemeenschap en wil simpelweg gewoon naar geluisterd worden. Als men mij in Suriname begint te waarderen kan ik doorbreken en mijn boodschap aan de rest van de wereld brengen, maar dan wel op een professionele geordende manier van denken en doen. Voor de rest moet ik nog de geweldige crew bedanken waar ik samen mee in zee ga om dit product tot een succes te brengen. Jahsenye wist ons te vertellen dat hij het geweldig vond samen te werken met Cegan Studio, Milaisa Breeveld, Kelita Galant, Baseline Studio en niet te vergeten de Legacy Familie.

error: Kopiëren mag niet!