Drie wedstrijden schorsing voor Claudio Pinas

Woensdagavond heeft het Tuchtcollege van de SVB een heel drukke zitting gehad onder leiding van voorzitter Karel Zeefuik. In totaal had het college te maken met 8 straffen. Inter Moengo Tapoe-speler Claudio Pinas had tijdens de wedstrijd tegen Robinhood een speler getrapt. Pinas was niet aanwezig op de zitting, terwijl arbiter Enrico Wijngaarde er wel was. Een bestuurslid van Inter Moengo Tapoe gaf aan dat Pinas griep heeft.  “De speler van Robinhood pleegde een tackle op de bal en Claudio is gesprongen voor die tackle. Maar tijdens het zakken heeft hij opzettelijk op de benen van zijn tegenstander getrapt. Hij kon dit voorkomen hebben. Ik stond in een straal van 3 tot 4 meter van de situatie en zag precies wat hij deed’, zei Fifa-arbiter Wijngaarde. Het Tuchtcollege strafte Claudio Pinas bij verstek voor 3 wedstrijden en een geldboete van SRD 30.

Edward Imankarijo van KD zat ook op de beklaagdenbank. Hij kreeg de rode kaart tegen Transvaal, wegens ernstig gemeen spel. Doordat arbiter Winston Riedewald niet aanwezig was op de zitting, beweerde Imankarijo dat hij zich nooit en nimmer schuldig heeft gemaakt aan dit feit. Na veel gehaal en getrek met de leden van het Tuchtcollege gaf hij uiteindelijk toe. Voorzitter Zeefuik vond het heel lastig dat er geen hoor en wederhoor toegepast kon worden. Uiteindelijk kreeg Edward Imankarijo een straf van 2 wedstrijden en een geldboete van SRD 30.

Derryll Soerokarso van De Ster kreeg ook de rode kaart in de wedstrijd tegen The Brothers. Aan hem werd trappen van de tegenstander ten laste gelegd. Hij was wel aanwezig en ook de arbiter Dosoe.  “Hij heeft de tegenstander op zo’n wijze getrapt, dat die een tand heeft verloren. Maar na de wedstrijd is hij wel naar me toegekomen om zijn verontschuldigingen aan te bieden”, zegt arbiter Dosoe aan het tuchtcollege. Soerokarso was ermee eens wat Dosoe zei en het Tuchtcollege strafte Derryll Soerokarso voor 1 wedstrijd en een geldboete van SRD 30..

Daarna volgde Arzinio Panka van The Brothers. Hij had tijdens de wedstrijd tegen De Ster een tegenstander geslagen. Zowel Arzinio Panka en arbiter Dosoe waren aanwezig op de zitting. Hij ging ermee akkoord wat in de tenlastelegging stond. En beloofde dit niet meer te doen. Aan hem werd een straf van 2 wedstrijden en een geldboete van SRD 30 opgelegd.

Daarna volgden er vier zittingen waarvan alle spelers om wie het ging hetzelfde feit hadden gepleegd. Claude Vinisie (Boskamp), Jerrel Verwey (Boskamp), Romeo Ceder (Excelsior) en Olmerd Poeketie ( Excelsior) ontnamen van een scoringskans van de tegenstander. Maar de straffen waren niet hetzelfde. De twee spelers van Boskamp waren niet komen opdagen. Maar ook arbiter John Hansradj niet. Deze twee heren werden bij verstek veroordeeld en kregen elk een straf van 2 wedstrijden en een geldboete van SRD 30

De twee spelers van Excelsior waren wel aanwezig, zo ook arbiter Henry Kia. Beide heren bekende dat feit gepleegd te hebben, maar dit hebben ze gedaan om te voorkomen dat de tegenstander zou scoren. Op dat moment was de stand nog gelijk en ze hebben een kans genomen. Beide hielden hun tegenstanders vast. Poeketie en Ceder werd elk een straf van 1 wedstrijd en een geldboete van 30 SRD opgelegd.

error: Kopiëren mag niet!