Voorrondes eerste Spelling Bee Suriname competitie

De voorronde van de eerste editie van Spelling Bee Suriname wordt gehouden op 23 en 24 februari 2012 in de Congreshal. Op 23 februari gaat om 16.00 uur het eerste deel van de voorronde van start met de 73 ingeschreven leerlingen van de glo-scholen. De dag daarna zal ook om 16.00 uur de voorrondes worden voortgezet met de 23 leerlingen van het lbgo/mulo en 21 pupillen van de bso-scholen (speciaal onderwijs).
Spelling Bee Suriname is een competitie, waarbij leerlingen van diverse niveaus in competitie-verband tegen elkaar uitkomen. Zij zal bijdragen tot de taalontwikkeling en vergroting van de woordenschat van de scholieren. Tijdens de competitie wordt aan hen gevraagd oorspronkelijk Nederlandse woorden te spellen, maar ook afgeleide woorden uit het Engels, Frans, Latijn en Grieks.
Het traject Spelling Bee Suriname is in de maand oktober 2011 van start gegaan. In totaal zijn er 154 glo-, lbgo- en muloscholen benaderd waarbij op belangstellende scholen presentaties gegeven zijn. Uiteindelijk zijn er 38 scholen die daadwerkelijk zullen deelnemen aan het project.
Naast die van het reguliere onderwijs zullen in totaal 6 scholen van het speciaal onderwijs participeren in een aparte categorie binnen deze competitie.

error: Kopiëren mag niet!