Vrijwilligers voor het Rode Kruis

Het Surinaams Rode Kruis werkt – als vrijwilligersorganisatie – uitsluitend met vrijwilligers. Toch is zij in de afgelopen jaren in staat geweest zaken draaiende te houden. Op dit moment werkt de organisatie met ongeveer 250 vrijwilligers.
Vrijwel over de gehele wereld is de bijdrage vanuit vrijwilligers enorm groot. Zo wordt bij rampen en oorlogen een groot aantal vrijwilligers ingezet. Net als bij het overkoepelende Internationale Rode Kruis, is het Surinaams Rode Kruis er om zijn medemens te helpen. “We zijn er voor de Surinaamse gemeenschap en we zijn er om mensen te helpen. Het is zo dat alleen een mens een ander mens kan helpen, een Surinamer een andere Surinamer, dus een ieder is welkom om zich aan te sluiten bij het Rode Kruis”, zegt Cedric Menig, Communications Manager bij het Surinaams Rode Kruis.
Mensen kunnen op verschillende manieren een bijdrage leveren. Door lid te worden en de koers te helpen bepalen of geld te doneren, ondersteunen ze het Rode Kruis om de programma’s uit te voeren. Die ondersteuning kan ook door bloed te geven. Immers heeft het Rode kruis de Bloedbank als gezondheidsprogramma. Daarnaast doet de vrijwilligersorganisatie aan EHBO-assistentie bij evenementen, alsook educatie middels een trainingsinstituut. De populairste training is de EHBO-training. Personen die bereid zijn anderen te helpen, kunnen zich als vrijwilliger opgeven bij het Rode Kruis. Bij aanmelding volgt er een intakegesprek. Vrijwilligers kunnen naar voorkeur worden bijgeschoold en ingezet.

error: Kopiëren mag niet!