Vals bericht crash vliegtuig Blue Wing schrikt samenleving op

Een deel van de samenleving en ook Dagblad Suriname werden gistermiddag opgeschrikt door het vals bericht dat er wederom een vliegtuig van Blue Wing was neergestort op Godo Olo. Er zouden volgens de verspreide berichten zes passagiers en twee piloten om het leven zijn gekomen als gevolg van het ongeluk. Het bericht werd verspreid via ‘ping broadcast message’. Navraag  bij Blue Wing Airlines en de afdeling Voorlichting van het KPS leerde dat het ging om een onsmakelijke grap.
Zowel politie-inspecteur Humphrey Naarden als sales assistent Xiomara van Blue Wings benadrukte dat het ging om een loos alarm. Wat wel het geval  is geweest, is dat een vliegtuig op Djoemoe niet kon opstarten vanwege een technisch mankement. De maatschappij had daarom, rond de middaguren, monteurs laten overvliegen om de kist te laten repareren.
Het bericht is het tweede schrikbarende binnen een week tijd gelanceerd via ping broadcast en mailtjes. Hiervoor was er ook al een bericht gelanceerd dat een vader zichzelf en zijn twee kinderen van kant wilde maken. De oproep werd gedaan om uit te kijken naar deze persoon. Het zou gaan om een bestuurder in een witte Carina. Ook het nummer van de kentekenplaat was opgegeven. Vermeld werd naderhand dat de persoon was aangehouden door de politie van De Nieuwe Grond. Naarden zegt dat hij noch een dagrapport noch een mondelinge rapportage  over zo een geval heeft gehad. De politiewoordvoerder hoopt dat men in de toekomst deze onsmakelijke grappen achterwege laat. “Het zijn serieuze dingen en met deze dingen moet men geen grappen maken”, zegt Naarden. Voor het verspreiden van valse berichten zijn er geen straffen, maar het is onmaatschappelijk gedrag, veroordeelt Naarden.

error: Kopiëren mag niet!