Problemen Stalweide steken weer de kop op ‘Wederom diefstal van vee en illegale verkoop’

De problemen rond de Stalweide 1 en 2 in het district Nickerie tussen de twee groepen die zich uitgeven als bevoegde vereniging van veehouders steken wederom de kop op. Aan de ene  kant beweert Anand Jaglall het wettig bestuur te zijn, terwijl dit met klem wordt tegengesproken door Bramdew Rampadarath. Het bestuur Rampadarath en de leden nodigden de redactie van ‘1 voor 12’ speciaal voor deze case naar het rijstdistrict uit om hun misnoegen en ongenoegen te uiten.
Bramdew Rampadarath vertelt middels overlegging van stukken aan ‘1 voor 12’ dat zijn bestuur  op 7 februari 2007 bij acclamatie werd gekozen. Rampadarath beweert dat Jaglall middels een gerechtelijk vonnis, weliswaar tegen alle rechtsprincipes in, wederom in het zadel is geholpen. Rampadarath  vertelt in het programma dat Jaglall zich recentelijk wederom schuldig heeft gemaakt aan diefstal van een kalf en de illegale verkoop hiervan. Het zou niet de eerste keer zijn dat Jaglall zich schuldig gemaakt heeft aan diefstal van runderen van leden. In het verleden zou Jaglall runderen van diverse leden gestolen en verkocht hebben, maar niemand weet waar de gelden uit de verkoop naar toe gingen en gaan. Ook hierover wordt geen uitleg gegeven.
Rampadarath beweert dat Jaglall bij het plegen van zijn snode daden de volledige ondersteuning krijgt van een neef die politieambtenaar is, waardoor de aangiftes in de doofpot verdwijnen. Volgens Rampadarath en enkele leden moet de gewestelijke politiecommandant of een door hem aangewezen politieambtenaar bij de verkoop van  runderen uit de Stalweide aanwezig te zijn, echter gebeurt dit nooit. Gewestelijk politiecommandant (gpc) Stanley Benschop reageert verbaasd op deze  uitspraak. De gpc verduidelijkt dat niet hij maar de rayoncommandant van Waaldeck, inspecteur Gopal, met deze case belast was. ‘Ik heb de rapportage van de afhandeling gehad. Zoals ik gerapporteerd ben, heeft men zowel de kalf als de koe naast elkaar geplaatst’, zegt inspecteur Benschop. ‘De kalf keek een richting op en de koe de andere richting op, zonder maar een poging naar elkaar te wagen.’ Na tal van pogingen ontstonden de twijfels als het om de koe en haar kalf betrof. Hierna besloot  rayoncommandant Gopal de kalf aan de rechtmatige eigenaar af te staan. ‘Meer kan ik er niet van zeggen’, laat gpc  Benschop optekenen. Enkele boze leden gaven 1 voor 12 te kennen moe te zijn van het feit dat Jaglall  weigert de runderen van het brandmerk van de stichting te voorzien. Dit stelt Jaglall steeds in de gelegenheid zijn illegale praktijken voort te zetten.
Jaglall ontkent alle beschuldigingen aan zijn adres. De leden zouden bliksemsgoed  weten dat de runderen in de Stalweide niet van een brandmerk mogen worden voorzien. Dit mag slechts aan huis. Het is makkelijk iemand van zaken te beschuldigen die je niet hard kan maken, bijt Jaglall toe. Hij toonde de 1 voor 12-redactie een lijst met namen waarop meer dan zestig leden  voorkomen. “Ik beleg zeker twee keer per jaar een algemene ledenvergadering, waarbij de notulen, conform de statuten naar de districtscommissaris worden opgestuurd”, zegt Jaglall. Bramdew  Rampadarath zegt dat de huidige districtscommissaris Joeloemsingh niet bekend is met het verenigingsrecht, waardoor hij de vereniging als rechtspersoon conform de statuten hindert tot het beleggen van vergaderingen. Een ander heikel punt waarover Rampadarath zegt te struikelen, is dat opeenvolgende regeringen stukken grond van de Stalweide aan politieke vrienden en loyalisten hebben afgestaan. ‘Wij hebben op 1 voor 12 het verzoek gedaan, waardoor in deze  kwestie eens eindelijk een oplossing komt en wel tot de wortel. Ook op de huidige minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij en de regering Bouterse/Ameerali doen wij het verzoek tot een structurele oplossing hiertoe’, laat een zuchtende Rampadarath weten.

error: Kopiëren mag niet!