Twee aanhoudingen in slepende Nibar-zaak

Twee personen, te weten R.H. en S.G., zijn in de slepende kwestie Nibar maandag voor verhoor opgebracht door de politie van Santo Boma en voor korte tijd in verzekering gesteld. D.N. werd ook verhoord, maar heengezonden. Dit bevestigt inspecteur Dropati Ramkhelawan van de Politievoorlichtingsdienst tegenover Dagblad Suriname. De inverzekeringstelling kwam nadat de weduwe  Radhana Nibar-Mirchi aangifte had gedaan tegen verduistering van een geldsbedrag. Volgens Ramkhelawan waren er voldoende bezwaren om hen in verzekering te stellen. Intussen zijn de twee weer op vrije voeten, nadat het bedrag, ruim SRD 17.500, is teruggestort.
De weduwe deed aangifte nadat een geldsbedrag van ruim SRD 20.000, dat ten behoeve van haar door de gemeenschap was verzameld, zou zijn verduisterd. Nadat het bedrag overgedragen was aan de familie Nibar-Mirchi, vroeg S.G. het bedrag terug en overhandigde het vervolgens aan R.H. Door deze twee werd vervolgens een begroting gemaakt voor de zielenrustdiensten van het Uitkijk-drama. Dit bedroeg ruim SRD 17.500, inclusief vergoedingen en giften voor de pandit en kosten ter zake het bekostigen van groente, drank, tent en bestek. De rest zou verdeeld worden onder de families Nibar en Mirchi.

error: Kopiëren mag niet!