Sociaal zekerheidsstelsel in voorbereiding door ATM

Het ministerie van Arbeid,  Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) is bezig met de voorbereiding van een sociaal zekerheidsstelsel. Vandaag wordt de kick- off gegeven middels een presentatie naar de sociale partners toe. Het doel van deze presentatie is om de relevante stakeholders te consulteren ten aanzien van het instellen van een sociaal zekerheidsstelsel in Suriname en hen ook in de gelegenheid te stellen om hun bijdrage te leveren aan het voornoemd onderwerp. De opening zal verricht worden door vicepresident Robert Ameerali en wordt afgesloten door de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Alice Amafo.
Volgens ATM-minister Ginmardo Kromosoeto moet de presentatie leiden tot discussies over een sociaal zekerheidsstelsel. Het verdere traject moet leiden tot discussies om een instituut te hebben. Minister Kromosoeto hoopt dat dit jaar het instituut van de grond komt. Er kan dan gesproken worden over minimumlonen.
 

error: Kopiëren mag niet!