Nacionello Sportpark viert 9-jarig bestaan met internationaal veteranentoernooi

Het grootste en onderhouden sportpark van Suriname, het Nacionello Sportpark, bestaat 9 jaar. Talloze succesvolle sport en culturele activiteiten heeft dit sportpark mogen vergasten. Momenteel zijn vooral de activiteiten rond de Voetbalbond Paramaribo Central (VBPC) in het spotlight.Het bestuur van deze stichting werkt nauw samen met FCS Nacional, in het bijzonder de veteranen, bestaande uit de 35 en de 45 plus. Zo ook de Wanica Slagbalbond. Ook de banden met name Nederlandse voetbalteams is er een,  welk zeer warm te noemen is. Het idee om dit sportpark op te zetten is aldaar uitgestoofd met vrienden en de vrienden van vv Himmat. Met name de veteranen van FCS Nacional en Himmat onderhouden een zeer hartverwarmende relatie. Dat kan ook niet naders, de oprichters van VV Himmat en van FCS Nacional zijn vrienden voor het leven. Dat drukt zich uit in interlands welke deze twee verenigingen graag
afwerken. Gebeurt dat niet in Suriname, dan wel in de Gravenstad in Nederland of elders in de wereld. Himmat heeft de oversteek maar liefs 13 keren gemaakt in de afgelopen 13 jaar en ze waren op alle jaardagen van Nacionello aanwezig.
Dit jaar wordt er een ander tintje geven aan het bezoek van de Hagenezen. Het gaat op fondsenwerving ten behoeve van de omrastering van Nacionello Sportpark. En dat samen met de Stichting Nacionello beheer en de veteranen van FCS Nacional. Speciaal voor dit heugelijk feit vliegen over zoals eerder vermeld VV Himmat en TAC 90 uit Den Haag. Sinds de opening van dit megasportcomplex is Himmat trouwe gast. Dat heeft niet alleen te maken met voetbal, maar het steekt dieper; het heeft te maken met vriendschappen  die door de dood zullen ophouden te bestaan. TAC 90 is de voorliefde van de voorzitter van het Nacionello Sportpark. Jarenlang heeft Hemant Bobby jr. Jaikaran voor zijn terugkeer naar Suriname zijn krachten gegeven aan deze voetbal vereniging uit Den Haag. In de hoogtij dagen bestond TAC 90 uit 24 elftallen. TAC 90 komt voor de 2e keer naar Suriname.
De dag begint op zondag 4 maart om 14.00 uur en dat tot stemming. Om 16.00 uur staat de eerste interlandwedstrijd gepland:  FCS Nacional 35 plus vs TAC 90. Hierna om 17.30 uur komt FCS Nacional 40 plus in actie tegen VV Himmat. Vanaf 16.30 uur tot stemming is er live muziek. Op 04 maart is het officiële startsein, want dit jaar zal er nog vele andere activiteiten georganiseerd worden om fondsen te werven  voor de bouw van de omrastering van het Nacionello sportpark.

error: Kopiëren mag niet!