Botopasie behoudt koppositie na zege op PVV

Botopasie, de huidige kampioen van de NGVB, heeft zondag ook zijn koppositie kunnen behouden na een zege op PVV. Het werd voor de Politievoetbalvereniging (PVV) een 0-3- nederlaag na een 0-2-achterstand bij de rust. Door deze nederlaag zakte PVV naar de derde plaats op de ranglijst met nu een achterstand van acht punten op Botopasie. Maar hierdoor kreeg ook de illusie van PVV voor het kampioenschap een behoorlijke deuk. ‘PVV stelde bij het begin van de competitie dat zij en Botopasie  twee  kampioenen zijn en dus het recht op het kampioenschap hebben en de  andere ploegen maar zullen moeten bezien of zij in de buurt van het semi-kampioenschap zullen komen.  Maar PVV en Botopasie hebben echter nog veel meer met elkaar gemeen. Beide ploegen worden door politiefunctionarissen geleid’, meldt de NGVB. Botopasie staat onder leiding van trainer-coach van Osnie Jabini. De killer van  deze ontmoeting in het zeer goed bezette NGVB-stadion  was ongetwijfeld, de jeugdige en wel de achttienjarige Dennis Doekoe. Hij kilde PVV met een hattrick, die velen verbaasd lieten opkijken. Botopasie opende in de 35ste minuut de scoor, door Doekoe die een pracht van een lobbal van Armando Lugard inkopte tussen bovenlat en paal. Zes minuten later werd het 2-0 door andermaal Doekoe die een rebound inkogelde. In de 50ste minuut van de tweede helft besliste Doekoe de strijd helemaal met zijn tweede kopbal uit een hoekschop. Trainer Jabini zei na afloop van de strijd dat hij niets extra had gedaan voor deze strijd. Het doel van hem was slecht om de vijf punten voorsprong te behouden op zijn naaste concurrenten.
Flora bleef op zijn vijf punten achterstand bij Botopasie, door met 2-0 te winnen van Jong Aurora. Valentino Wilsterman  zorgde voor beide doelpunten. Puwa Nani kwam tot zijn tweede  werkelijke zege van  het seizoen, door met 2 – 0 te zegevieren over  Tyrus. Eerder won Puwa Nani reeds reglementair met 2-0 van Hannover en speelde 2-2 gelijk tegen Napoli. Guillermo Redout en Guillermo Welles die een strafschop benutte scoorden voor PuwaNani.
In de U-20-jeugdklasse was Puwa Nani ook succesvol tegen Napoli met een 3-0-overwinning.  Ardiles  Petrusi, Remond Bodjie en  Guillermo Welles  scoorden de doelpunten. Botpasie klopte eveneens in deze jeugdklasse Vasas met 5-3 na een 3-1-ruststand. Voor Botopasie scoorden Dennis Doekoe (driemaal), Wernie Maasie en Giliano Akiemboto. Voor Vasas, Mikhall Wip, Jurgen Sastrokarijo en Diego Wolff.  Het programma voor  hedenavond om 18.00 uur  Benfica  tegen Puwa Nani en om 20.00 uur  Napoli versus Hannover.

error: Kopiëren mag niet!