Vakantiegangers winnen Verjaardagsdrive Bridgebond

De Surinaamse Bridgebond, opgericht op 18 februari 1954, vierde zijn 58ste jaardag met een enorm succesvol verlopen Verjaardagsdrive te Lalla Rookhcomplex. Er deden maar liefst 22 paren in de A-klasse en 7 paren in de B-klasse mee en was er ondanks het regenweer een zeer gezellige stemming. Ondanks het niet meedoen van een aantal goede spelers was het deelnemersveld in de A-klasse toch wel heel erg sterk bezet. Er werd in deze klasse met 11 wedstrijdtafels gespeeld door het Bridgemate II opgestelde speelschema. Hierdoor was de uitslag dan ook direct na het spelen van het laatste spel binnen, na eerst de nodige correcties bij een paar intypfoutjes te zijn verwerkt.
In deze klasse behaalde het gelegenheidsgastenkoppel Walther Mac Donald/Lloyd Best, beiden met vakantie in Suriname, verrassend doch op beheerste wijze de eerste plaats met een gemiddelde score van 65 % en 390 wedstrijdpunten. De winnaars wisten maar liefst 8 (gedeelde) tops binnen te halen, maar belangrijker nog tegenover geen enkele nul. Een absolute top noteerde dik voor 20 punten en een absolute nul voor 0 punt. Voor Lloyd Best was het een revanche op het vorige jaar toen hij met een andere partner nog op de laatste plaats eindigde bij de Verjaardagsdrive 2011. Op de tweede plaats eindigden evenals het vorige jaar, maar nu op ruime afstand, de neven Antoine en Philip Issa met een score van 59% en 354 punten. De derde plaats was voor Piem Reiziger en Pieter Sonneveld met een score van 56,8 % en 341 punten. Zij werden gevolgd door George Blufpand en Ann Blufpand – Meyer op de vierde plaats met een score van 56,3 % en 338 punten. Jagdies Harpal en Santosh Raghoenandan completeerden de top vijf met een score van 54,8 % en 329 punten.
In de B-klasse voor de beginners en minder ervaren bridgers ging het er spannend aan toe, want de krachtsverhoudingen ontliepen elkaar niet veel. Na een brandende strijd in deze klasse met 4 wedstrijdtafels, inclusief een rustpaar en rusttafel, wisten de standvastige dames Herta Tjin A Kwie – Lieuw Fat en Wilma Cheong Yau Koong toch deze drive te winnen met ruim verschil op de rest met 54 wedstrijdpunten. Het werd de wedstrijdleider, Ewald Muskiet even moeilijk gemaakt in vooral deze klasse, omdat hij vaker voor arbitrage naar de tafel werd geroepen en ook omdat er vaker verkeerd werd gescoord op de scorebriefjes vanwege de mindere oefening hiermee. Er werd hier volgens het Howelll-loopsysteem gespeeld in 6 ronden van totaal 24 spellen, waardoor een ieder tegen elkaar uitkwam. Op afstand op de tweede plaats eindigden twee andere vrolijke dames Rinia Rijkaard en Rieke Lau A Kien – Zichterman met 43,3 punten. De derde en de vierde plaats werden gedeeld door de koppels Sunita Ramlochan-Tewarie / Judith Hulsing en Rinia Lieuw A Sjoe / Harry Hermelijn met 42 punten.

error: Kopiëren mag niet!