Weer verstoring onderwijsproces verwacht tijdens actiedagen bonden

Diverse vakbonden hebben voor vandaag, donderdag 2, en morgen, vrijdag 3 mei, een actie aangekondigd. De actie werd op 29 april afgekondigd door vakcentrale C-47 en de bij haar aangesloten vakbonden. Daarop heeft Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), haar leden opgeroepen om ook vandaag en morgen thuis te blijven.

Andere onderwijsbonden, onder andere die aangesloten bij de FOLS (Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname) en de Docenten Hoger Onderwijs Suriname (DoHOS) zullen ook actie voeren. Dit zal voor verstoring binnen het onderwijs zorgen.

Er heerst nogal wat onzekerheid onder leerlingen van het lager en middelbaar onderwijs door de acties de afgelopen tijd. “We hebben alleen maandag en dinsdag les gevolgd. Woensdag was een vrije dag en daarna zijn er acties”, zo stelt Ivana, leerlinge aan de Scholengemeenschap Kwatta (SGK). Zij geeft aan dat het onderwijsproces abrupt is opgeschort.

De leerkrachten zijn opgeroepen om thuis te blijven. Dit houdt in dat er geen onderwijs en daaraan gerelateerde toetsing, repetities en schoolonderzoeken uitgevoerd kunnen worden. Een groot aantal leerlingen zal last hiervan ondervinden. Vooral op de middelbare scholen zal de gap gevoeld worden.

“Vorig jaar waren er ook problemen, nu weer,” zegt Shailesh, leerlinge aan de O.S. Zinniastraat. “Het is erg hinderlijk en op verschillende momenten vinden door deze acties en opstoppingen plaats op school.”

Jeremy, ook student aan de SGK, zegt; “Er is duidelijk een structureel probleem, het dient aangepakt te worden. Zo kunnen we niet verder.”

error: Kopiëren mag niet!