In memorian: PROFESSOR BELAZERICUS

Leonard Cederboom overleden, dat kan. Professor Belazericus overleden, kan niet. Niemand hoeft dat te geloven. Belazericus heeft reeds vele malen met succes op verjaardagen de verdwijntruc toegepast, en er is geen reden om ervan uit te gaan dat dat nu niet weer gebeurd is. Hij heeft vele kinderverjaardagen opgefleurd, met zang, met dans met goocheltrucs, dat hij blijvend is vastgelegd in de hoofden van vele kinderen, vele nu volwassenen, intussen reeds geworden  tot  manager, diensthoofd, brancheleider, beleidsmedewerker en journalist. Daarom kan Belazericus niet verdwenen zijn.
Als bloedserieuze politieman begon hij te goochelen op kleine verjaardagen. Het werd steeds groter en hij werd veel gevraagd.  Zijn entourage werd ook steeds groter en de Toyota Saka-pusu en de Toyota Hari-trusu, waarmee hij in zijn beginjaren naar de kinderverjaardagen reed, werden  vervangen door een echte Toyota. Hij nam daarin nog meer attributen mee, voor nog meer trucs. Ik ben meermalen tussen het verder organiseren van een familie kinderverjaardag even gestopt om mee te kijken en te luisteren, maar kwam daarbij niet meer weg. Toen ik daarbij eens het honorarium van de professor in de auto op straat bij een stromende regen  had gelaten, en er aan het eind van zijn optreden geen geld  bij mij had, zei een van de aanwezige kinderen: “Wees gerust, alles komt terecht. De professor tovert zijn geld wel ergens vandaan”. En warempel, kort na de regenbui zag het kind dat het geld er reeds was!
Hij heeft in zijn periode voor de kinderen veel zaken tevoorschijn getoverd, onder het roepen van: yippy yippy yeah. Dat waren o.a. konijnen, duiven, appels, manja’s, zakdoeken en eens zelfs een “step-in” van een van de aanwezige moeders. Daarom geloof ik niet dat hij echt weg gaat. Hij is hier op aarde te lang buiten beeld geweest, mogelijk onder een speciale boom, een cederboom, om geen truc bedacht te hebben om terug te komen. En al had hij die truc hier bij ons nog niet kunnen afronden, zijn geloof en de Bijbel houden het ons duidelijk voor. De Here  ging heen, ging hem voor, om zijn plaats voor te  bereiden. Hij zal dus wederkeren. En al zien de grote en de kleine toverfans hem hier nog niet , hij zal ALDAAR  moeten zijn. So, let ‘s just say hello and let him go. He is in a better place now.
He is in that better place  now. Say hello and let go!  De grote en kleine kinderen condoleren de nabestaanden met zijn onaangekondigd vertrek.
Moge hij in vrede rusten.
Drs. Eddy Monsels

error: Kopiëren mag niet!