Flamingo blikt De Hoop in met half dozijn

Voetbalkampioen Flamingo van de Coronie Sportbond (CSB) walste zaterdag in het Letitia Vriesdestadion over hekkensluiter De Hoop met 6-0. Gedurende de eerste 45 minuten van de ontmoeting was Flamingo niet in staat om de verdediging van De Hoop open te breken. Van de hekkensluiter is het bekend dat zij zwaar verdedigend voetbal spelen. De Hoop ging zelfs zover om de titelverdediger middels flitsende combinaties onder druk te zetten. Maar vanwege het ontbreken van de nodige snelheid is het De Hoop niet gelukt om de rust in te gaan met een voorsprong. In de tweede speelperiode trad een herboren Flamingo aan. Lionel en Geoffrey Gefferie probeerden achter de verdediging van hun tegenstanders te komen middels soloakties wat resulteerde in een 2-0 voorsprong. De snelle Ricardo Faerber doorboorde alle hoop van De Hoop in toen hij in de 65ste minuut de stand naar 3-0 tilde. Mario Monkou liet ook iets van zich zien en sloeg genadeloos toe met drie doelpunten en liet daarmee de eerste hatrick in de competitie van de CSB optekenen.
Real Coronie behaalde zondagmiddag een zwaarbevochten 2-1 overwinning op Zwaluw. Delano Lieveld opende de score in de 28ste minuut middels een op maat genomen vrijetrap. Zwaluw liet zich na de 1-0 achterstand niet uit het speelde spelen en sloeg terug. Odin Faerber scoorde in een rommelige situatie voor het doel van Real Coronie de gelijkmaker. In de tweede helft ging Real Coronie steeds beter spelen. Het was duidelijk dat Zwaluw genogen zou nemen met een gelijkspel. De ingevallen Robert Bruining dacht er anders over en bezorgde zijn ploeg in de 77ste minuut de overwinning. Kort hierna werd de speler Orfeo Sinester van Zwaluw rood gekleurd door arbiter Dennis Blijd vanwege wangedrag.
Osos’93 moest in de tweede ontmoeting tegen Njango zijn meerdere erkennen. De trots van Totness bleek zondagmiddag niet opgewassen te zijn tegen Njango. Njango won overtuigend van Osos met 2-1. Met snel en agressief voetbal hebben de jongens uit Novar Osos in de eerste vijf minuten van de wedstrijd overvallen. Sydney Kartowitono scoorde reeds in de 4e minuut via een hoekschop het eerste doelpunt voor Njango. Na de rustperiode zou Njango de voorsprong vergroten. Het was de jeugdige Stephen Soeroredjo die via de rechtervleugel met een keihard schot de stand naar 2-0 tilde. Romeo Lamsberg maakte de tegentreffer voor Osos in de 70ste minuut. Gaitano Mase kreeg een rode kaart van arbiter Cleo Sanvliet na een harde tackle op de jeugdige Dave Cruden die alleen afstormde op het doel van Osos. Njango maakte geen fouten en verdedigde de 2-1 voorsprong tot het einde van de ontmoeting.
In verband met het overlijden van de moeder van scheidsrechter Merlyn Vroom zal erop zaterdag
25 februari niet gevoetbald worden. Zondag wordt de competitie wel voortgezet met 2 wedstrijden. Om 15.00 uur Osos – Zwaluw en om 16.30 uur West United – Njango.