Dagblad Suriname neemt doodsbedreiging sportjournalist serieus

Met heel veel verbazing heeft Dagblad Suriname kennis genomen van de bedreiging met de dood van een sportjournalist van zijn medium door de trainer van SV Notch. Deze is geuit op zaterdagavond na de wedstrijd tussen Inter Moengo Tapoe en Robinhood in het Andre Kamperveenstadion. Bij de ingang van de ereloge is de betreffende sportjournalist door deze trainer bedreigd doodgeschoten te zullen worden indien de journalist zonder hem te bellen, een bericht over de trainer plaatst in de krant. Volgens de trainer is hij een ‘taliban’ en is hij voor niets en niemand bang. Naar zijn bewoordingen zal hij de sportjournalist gewoon neerknallen als zijn naam in de krant wordt genoemd. Ook als iemand anders van de krant het bericht schrijft, zal de bewuste sportjournalist doodgeschoten worden, als het moet tot in het bedrijf.
De bedreigingen werden herhaald met een heel luide toon, gepaard gaande met krachttermen in het bijzijn van o.a. collega-journalisten Desney Romeo (ABC) en Terrence Oosterwolde (De Ware Tijd), freelance-fotograaf Regillio Derby, SVB-medewerkers Mario Renfrum en mevrouw Pengel en nog een aantal personen, waaronder ook enkele stadion securityleden.
Dagblad Suriname vindt dit gedrag van de trainer van Notch onacceptabel en veroordeelt deze handeling dan ook met klem. Het is niet de eerste keer dat de betreffende trainer tekeer gaat tegen gerespecteerde personen uit de voetbalwereld, waaronder scheidsrechters, bestuursleden en medewerkers van de SVB en clubs, sportjournalisten en supporters. Vers in ons geheugen liggen de misdragingen van zijn kant tijdens de Presidents Cup in november 2011 en laatst nog tijdens de SVB Hoofdklasse-wedstrijd SV Notch – Excelsior gespeeld op zondag 12 februari. Voor het laatste geval is hij ook nog voor 5 wedstrijden geschorst door het Tuchtcollege van de SVB.
Er is intussen een klacht ingediend bij de politie tegen deze doodsbedreiging. Ook is er een brief op weg naar het bestuur van de SVB, teneinde de bond in kennis te stellen van dit onsmakelijk voorval en een klacht in te dienen. Verwacht wordt dat de SVB deze zaak niet zo zal laten liggen, omdat hierdoor de veiligheid van sportjournalisten ernstig in gedrang komt.

error: Kopiëren mag niet!