Binnenkort derde bundel politiek analyticus Kartokromo

Kadi Kartokromo komt binnenkort uit met zijn derde politieke bundel: “Van speelbal tot politieke machtsfactor”. “De laatste periode hebben de Javanen hoe dan ook zich als een machtsfactor geprofileerd”, legt de politiek analyticus de titel van zijn bundel uit. Daarnaast heeft hij in voorbereiding een boek over de Javaanse vrouw in Suriname. Ook komt er nog een sluitstuk over ‘Javanen in de politiek’, maar Kartokromo is nog bezig de laatste ontwikkelingen van de Javanen, die in de politiek participeren, te beschrijven. Volgens hem zit de eerste en grootste Javaanse politieke partij, de KTPI, nu in moeilijk vaarwater en moet hij de gevolgen daarvan nog gaan uitwerken. “Ik hou me meer bezig met de rol, de plaats en de betekenis van de Javanen in de politiek. De Javanen zijn vandaag de dag politiek bewuster geworden, ze hebben zich beter ontwikkeld, vandaar de ondertitel van de derde bundel”, zegt Kartokromo.
‘Vroeger werden de Javanen niet geteld in de politiek, maar de nieuwe generatie Javanen heeft zich zodanig ontwikkeld dat ze nu in het machtscentrum is gekomen’. Volgens Kartokromo zijn ze als partij ook geïntegreerd, aangezien ook niet-Javanen behoren tot hun partij. ‘De Javanen hebben nog een probleem met de eenwording, waardoor ze geen geheel kunnen worden en hogere posten kunnen bekleden.’
Kartokromo legt zijn gedachten, analyses en onderzoeken vast zodat de generaties na hem, die belangstelling hebben in het politieke leven van de Javanen, de bundels als naslagwerk kunnen gebruiken. Tot nu toe hebben de meeste mensen die zijn boeken hebben gelezen, gereageerd met de opmerking dat hij de durf en  de moed heeft gehad om over de Javanen in de politiek te schrijven.

error: Kopiëren mag niet!