Na jaren weer bokswedstrijden in de Ismay van Wilgensporthal

De boksvereniging van het Nationaal Leger organiseert onder auspiciën van de Surinaamse Boksbond warming-upwedstrijden. Deze zullen worden gehouden in de Ismay van Wilgensporthal op 25 februari a.s. om 18.00 uur. Boksscholen uit Paramaribo en Nickerie zullen deelnemen aan deze wedstrijden. De Sporthal is die dag toegankelijk voor een ieder die een vrijwillige bijdrage aan de poort deponeert. Boksers hebben zich op hun eigen manier voorbereid op die dag. Nickeriaanse boksers hebben de beschikking gehad over de Cubaanse trainer Lazaro Lugo van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Deze trainer heeft tijdens zijn werk in Nickerie gedurende twee weken, de vechters helpen klaarmaken voor deze wedstrijden. De Nickerianen staan te popelen om het op te nemen tegen de vechters uit Paramaribo die al langere tijd in training zijn. Deze zelfde Cubaanse trainer heeft ook gewerkt met de scholen in Paramaribo en concludeert dat de vechters tegen elkaar opgewassen zijn. Het beloven zeer spannende wedstrijden te worden die de start zijn van een reeks krachtmetingen die op regelmatige basis door de boksbond zullen worden georganiseerd. De Surinaamse Boksbond is sinds april 2011 weer actief om de bokssport in Suriname nieuw leven in te blazen. Een samenwerking met het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft geresulteerd in een aantal activiteiten waaronder het aantrekken  van de Cubaanse Trainer. Verder werkt de bond onder voorzitterschap van Remie Burke aan een landelijk plan waarbij vooral de talenten in de districten opgespoord zullen worden.

error: Kopiëren mag niet!