Klas 2E wint Autardamtoernooi

Het is klas 2E van de Shri Ramschool gelukt om het eerste Autardamtoernooi te winnen, georganiseerd door de Jongerenfederatie Wanica. Dit toernooi werd gehouden op de Shri Ramschool en er namen 11 klassen deel met leerlingen onder 17 jaar. Elk team bestond uit 3 personen, van wie verplicht 1 dame. Na de voorronde, kwart- en halve finale kwamen klasse 2E en een team van de Jongerenfederatie Wanica (Jofewa) in de finale te staan tegenover elkaar. In klase 2E zaten Santosh Bhagwandas, Sharishma Chotkan en Sahira Chiragali, terwijl team Jofewa bestond uit Viresh Sheonath, Rani Basdewsingh en Rebia Basdewsing. Klas 2E won met 4-2 van Jofewa. Sheonath van Jofewa won zijn partij van Bhagwandas, maar Basdewsing en Nadini verloren van respectievelijk Chotkan en Chiragali. Het team van klas 2D onder leiding Jareo Leonar was topfavoriet. Captain Leonar won al zijn 4 partijen, maar zijn teamgenoten Romana Djoekastir en Johwin Soemeer konden niet bijdragen dat ze hoger eindigden. Klas 2D werd 4de. Op de derde plaats eindigde klas 1C met de dammers Yogesh Mahadew, Ralitza Boeja en Vishaal Jagesar.
Het Autartoernooi was het eerste evenement van Jofewa dit jaar. Het volgende wordt een groter damtoernooi op 10 maart in de zaal van Ujala aan de Dageraadweg. Hieraan kunnen meedoen kinderen van 8 tot en met 15 jaar. Jofewa blijft jeugdigen motiveren om aan dammen te doen. De federatie kijkt nu al uit naar de activiteiten van de Surinaamse Dambond voor de jeugd dit jaar.

error: Kopiëren mag niet!