President Bouterse vult kas Zangvogelbond met US$ 10.000

Onder grote publieke belangstelling werd op zondag 12 februari 2012 een aanvang gemaakt met het Presidents Cup zangvogeltoernooi. Eregast was president Desi Bouterse. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Surinaamse Zangvogelbond dat een president in persoon aanwezig was op het Onafhankelijkheidsplein voor een zangvogeltoernooi. De president heeft de Surinaamse Zangvogelbond US$ 10.000 geschonken voor versterking van de kas en voor het promoten van de zangvogelsport door o.a bezoeken te brengen aan de disticten en competities te organiseren.
De Zangvogelbond kent in haar geschiedenis het bezoek van de Ambassadeur van Amerika Lisa Bobbie Schreiber-Hughes en vicepresident Ramdien Sardjoe als hoogwaardigheidsbekleders. Bouterse had de eer om dit toernooi te openen in de Twatwa-klasse. De president heeft aangegeven dat dit een volkssport nummer 1 is. Deze conclusie trok  de Amerikaanse professor Stephen Plass, die hier onderzoek heeft verricht 5 jaar terug en een boek heeft gepubliceerd.bron Surinaamse zangvogelbond. In alle districten en in bijna alle huizen hangen er kooitjes met vogels. Wij moeten de pioniers en de oude vogelkwekers nimmer uit het oog verliezen. De president bedankte de pioniers, het vorige bestuur en besturen daarvoor voor het in stand houden van deze unieke volkssport.
De huidige voorzitter Mahinder Gopie heeft aangegeven dat er onder andere gemoderniseerd gaat worden door middel van het introduceren van digitale scoreborden. Ook een competitie voor de mooiste slag wordt georganiseerd. Tijdens dit toernooi krijgt de vogel met de mooiste slag die meedoet aan wedstrijden (in elke categorie) een prijs. De vogelkwekers zijn niet uitgesproken over het bezoek en de passie die president Bouterse heeft voor de zangvogelsport. Het nieuwgekozen bestuur bestaat uit Mahinder Gopie (voorzitter), Rajesh Gajadin (secretaris), Rude Sanngali, Arun Jalimsingh, Sjaam Sardjoe, Rakesh Sookdeo en Andre Jalimsingh.
Uitslagen Twatwa-klasse eerste speeldag: Thunder – Jupiter 25-0, 55-47, 25-1. Goudstar – Brokodee 54-52, 19-51, 14-25. Picolet: Commewijne 1 – Euromast 125-106, 80-44, 106-50. Roti: Commewijne – Mahonystars 3-0, 26-2, 16-0. Op zondag 18 februari wordt de competitie voortgezet.

error: Kopiëren mag niet!