Remise kost Alfaisi alleenheerschappij in PL-dammen Burleson verliest protest 3de ronde


Door een remise heeft Johannes Alfaisi zijn alleenheerschappij in de finaleronde van het Persoonlijk Landskampioenschap (PL) dammen 2012 verloren. In een heel voorzichtig gespeelde partij kwamen Alfaisi en Rinaldo Kemnaad remise overeen in De Olifant. Door dit gelijkspel is Alfaisi niet meer 100 % ongeslagen. Ook krijgt hij gezelschap van John Sadiek aan kop. Sadiek won van Harrypersad Laldjietsing, nadat deze in een 8×8 stelling was vastgelopen. Zowel Alfaisi als Sadiek hebben er 7 punten na 4 gespeelde partijen.
De 4de ronde werd ietwat verstoord door de helikopterrondvluchten in verband met Valentijnsdag. Desalniettemin probeerden de dammers hun concentratie toch niet te verliezen. Het protest dat Guno Burleson had ingediend na de verliespartij in de derde ronde tegen Krish Ori, is afgewezen door de wedstrijdleiding. Burleson die op tijd verloor, tekende protest hiertegen. In de 4de ronde kwam Burleson sterk terug en liet Waldi Anches kansloos achter.
Derryl Bohr won zijn eerste partij in de finaleronde. Hij versloeg Krish Ori door diens schijven volledig vast te leggen in een klassieke stelling. Soerdiperkash Jogie had moeite om het offensief van Dheeradj Somai te weren, maar het gelukte hem toch nog een standaard 4×2 remisestelling op het bord te krijgen. Gerson Bendt won van Ruben Guiamo in een overigens gelijkwaardige stelling, nadat Guiamo twee schijven tegelijk speelde in het late middenspel.

De stand na 4 speelronden:

Pl

Naam

 We  Pt  SB

1

 Johannes Alfaisi 

4

7

20

2

 John Sadiek 

4

7

16

3

 Rinaldo Kemnaad 

4

6

19

4

 Gerson Bendt 

4

6

16

5

 Guno Burleson 

4

5

14

6

 Krish Ori 

4

4

19

7

 Derryl Bohr 

4

3

14

8

 Harrypersad Laldjietsing 

4

3

6

9

 Ruben Guiamo 

4

2

9

10

 Dheeradj Somai 

4

2

4

11

 Soerdiperkash Jogie 

4

2

3

12

 Waldi Anches 

4

1

2

error: Kopiëren mag niet!