Bordeaux mag 2 wedstrijden niet op de bank

De trainer van SV Notch, Joel ‘Bordeaux’ Martinus mag 2 wedstrijden geen plaats nemen op de reservebank tijdens wedstrijden onder auspiciën van de SVB. Daarnaast krijgt hij ook nog een straf van 3 wedstrijden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 maanden. De boete die hij moet betalen, is SRD 100. De eis van het Tuchtcollege van de SVB was 1 jaar. Maar na beraad van het college, onder leiding van de heer Muntslag die waarnam voor de jarige Karel Zeefuik, werd de straf teruggebracht.
Bordeaux moest voor het Tuchtcollege verschijnen, omdat hij tijdens de Hoofdklasse wedstrijd SV Notch – Excelsior de tafelofficial John Hansradj (4de scheidsrechter) uitschold. Hoewel arbiter Winston Riedewald in zijn rapport ook had meegenomen dat Bordeaux het veld had betreden, kon dat tijdens de zitting woensdagavond niet bewezen worden. Hiervoor kreeg Bordeaux ook geen straf. Zowel scheidsrechter Riedewald als tafelofficial Hansradj was aanwezig op de zitting.
Feit is dat Bordeaux door de politie van de reservebank verwijderd moest worden, omdat hij geen gehoor gaf aan het bevel van de arbiter om zulks te doen. Ook in de buurt van de kleedkamers had hij de wedstrijdleiding uitgescholden.

error: Kopiëren mag niet!