Internist SZN Doerga is beschuldigingen spuugzat

Internist van het Streekziekenhuis Nickerie Monorath Doerga is de beschuldigingen, die over en weer worden geuit aan zijn adres, spuugzat. ‘Het gaat om een politiek spel waaraan ik beslist niet meedoe. Men maakt misbruik van mijn naam en geeft verkeerde informatie door dat ik tegen dit en tegen dat ben. Men vertelt alleen maar onwaarheden over mij’, zei Doerga in gesprek met Dagblad Suriname. Zo wordt in de wandelgangen beweerd dat Doerga tegen de benoeming van arts Heave Sibilo tot medisch directeur van het ziekenhuis zou zijn. Gezegd zou zijn dat een arts de werkzaamheden van een internist niet zal kunnen controleren. ‘Men is bezig mij ‘uit te vissen’. Ik werk heel prettig met mijn verpleegkundigen, laboratoriumpersoneel en zaal- en EHBO- artsen op de werkvloer’, laat Doerga doorschemeren. Dat zijn naam in de negatieve zin wordt gekoppeld aan de benoeming van een nieuwe medisch directeur, bestempelt hij als ‘laster en misbruik’ van zijn naam.
Dagblad Suriname maakte contact met Heave Sibilo voor een reactie op zijn mogelijke benoeming tot nieuwe medisch directeur. Sibilo gaf duidelijk mee zich van elk commentaar te onthouden. ‘Ik onthoud mij voorlopig van elk commentaar.’
Opmerkelijk is dat de arts Erwin Abel eind afgelopen jaar werd benoemd en geïnstalleerd tot medisch directeur. Hij hield het echter maar 11 dagen vol en zei deze functie vaarwel vanwege privé overwegingen.
Door de voorzitter van het stichtingsbestuur, Antoine Elias, wordt bevestigd dat Sibilo is getipt als de  nieuwe medisch directeur. Thans zijn twee directeursposten in het ziekenhuis vacant: die van medisch directeur en algemeen directeur. De post van verpleegkundig directeur wordt bemand door Ruben Seedo. Het ziekenhuis kent geen financieel directeur.
De scepter in het ziekenhuis werd voorheen gezwaaid door Ravin Changoer als algemeen directeur. Begin september 2010 werd hij bedankt. Vanaf deze periode zit het ziekenhuis zonder een algemeen directeur. Onlangs maakte de minister van Volksgezondheid, Celsius Waterberg, in het parlement kenbaar dat er reeds een algemeen directeur zou zijn benoemd in de persoon van Radjinder Sookha. Het nieuwe stichtingsbestuur zou echter fel gekant zijn tegen deze benoeming. Volgens verklaringen betreft het een voordracht die reeds door het oud-stichtingsbestuur was gedaan. Sookha wordt bestempeld als een politiek vriendje van Waterberg. Zijn naam kwam voor op de kandidatenlijst van de BEP.  Het nieuwe stichtingsbestuur zou een andere persoon hebben voorgedragen als algemeen directeur, namelijk Sookhradj Soekhai.
Asha Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!