Evaluatie operatie “De Nieuwe Weg”

Bij evaluatie van week 8 tot en met 14 februari van operatie  “De Nieuwe Weg” is het volgende gebleken. In totaal zijn 32 personen aangehouden die worden verdacht van de navolgende strafbare feiten: 9 personen voor openlijke geweldpleging (als 2 of meer personen gezamenlijk    gewelddadig zijn tegen andere personen of goederen), 5 personen voor overtreding van de Vuurwapenwet en 8 personen voor verschillende vormen van diefstal, zoals door middel van braak en door middel van geweld. Verder is 1 persoon aangehouden voor poging tot diefstal, 3 personen voor poging tot diefstal door middel van geweld, 2 personen voor respectievelijk zware mishandeling en mishandeling, 1 persoon voor poging tot zware mishandeling en 3 personen voor overtreding van de Wet verdovende middelen.
Van de 32 personen zijn 7 betrapt tijdens of  kort nadat het strafbare feit gepleegd is. In beslag zijn genomen een hoeveelheid marihuana, hasj en cocaïne. Verder zijn ook 3 bromfietsen, een personenauto, een vuistvuurwapen, houwers en zogenaamde inbrekerswerktuigen in beslag genomen. Ook tegen verkeersovertreders is opgetreden en wel 56 in totaal.

error: Kopiëren mag niet!