Bond BOG schort actie op

De personeelsleden van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) hervatten vandaag het werk. Tijdens de gisteren belegde alv is de beslissing genomen om de actie op te schorten tot 7 maart. John Nasibdar, voorzitter van de bond bij het BOG, zegt dat de bond dispensatie heeft verleend aan de personeelsleden, omdat zij ‘on speaking terms’ zijn met de regering. De hoop is dat de regering voor 7 maart overgaat tot daden.
De bond van BOG heeft in november van het vorige jaar een overeenkomst bereikt met de leiding van het BOG. Echter is er tot nu toe geen uitvoering gegeven aan de overeenkomst. Volgens bondsvoorzitter Nasibdar gaat het om administratieve zaken die afgerond moeten worden. Het niet uitbetalen van de achterstallige overuurgelden en het niet aanpassen van kleding- en voedingstoelage waren aanleiding voor de bond om in actie te gaan.
Bondsadviseur John Seedorf:  ‘Er ligt ten aanzien van de verhoogde toelagen een raadsvoorstel bij de RvM dat sedert vorig jaar op goedkeuring wacht.’  Dit  raadsvoorstel is opgemaakt door Volksgezondheid (VG)-minister Celsius Waterberg, nadat in oktober 2011 tussen VG, de BOG-directie en de bond overeenstemming  was bereikt over de aanpassing van de toelagen.

error: Kopiëren mag niet!