Eerste stap schaken in Coronie gezet

Geheel volgens de doelen die gesteld zijn op het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken met betrekking tot de landelijke aanpak van de sport  is in het afgelopen weekeinde  in Coronie gestart met een schaakinstuif. Het Ministerie is reeds enkele jaren bezig  – samen met de Surinaamse Schaakbond – te zoeken naar meer beoefenaren voor deze tak van sport. Eerder zijn de districten Nickerie en Para aan de beurt gekomen voor deze activiteit.
Zaterdag 11 februari  jl. is een delegatie van het Ministerie en de bond afgereisd om de zoektocht te starten. Na de gebruikelijke toespraken van onderdirecteur Rudi Esajas van het Ministerie, voorzitter Ricardo Dos Ramos  van de Schaakbond  en districtscommissaris Harriette Ramdien van Coronie werd door  laatstgenoemde de openingszet verricht. De eerste schaaklessen op die dag zijn gegeven door de Nederlandse schaakmeester Thomas Willemse en de Surinaamse schaakkampioen Roger Matoewie. Het is goed te vermelden dat er ook enkele jeugdige schakers uit Paramaribo waren meegereisd, die ook enkele partijen hebben gespeeld.
Roger Matoewie is vanaf maandag 13 februari jl. doorgegaan met de schaakinstructies aan de jeugdigen van het district. Dit zal twee weken duren. In het vervolgtraject zullen de schakers worden klaargemaakt  om te participeren in de activiteiten van de Surinaamse Schaakbond in augustus dit jaar.

error: Kopiëren mag niet!