Drugsverstrekker voor de twaalfde keer veroordeeld

De 55-jarige Jerry Dandel is gisteren voor de twaalfde keer veroordeeld. Hij gaat deze keer voor een jaar de bak in. Dandel heeft de Wet op verdovende middelen overtreden. Op 16 november is er 80 gram hennep op een vuilnisbelt aangetroffen, welke aan de verdachte toebehoorde. Bij het zien van de politie heeft Dandel het verboden spul op de vuilnisbelt gegooid. De politieagent zag ook dat er een menigte mensen rond de verdachte stond. Dandel bracht op dat moment drugs aan de man.
De openbare aanklager Shanta Mahadew achtte het bezit van de drugs bewezen. Zij eiste een straf van 10 maanden met aftrek en een boete van SRD 1.000, subsidiair een maand hechtenis.
“Ik begrijp de officier niet waarom zij 10 maanden heeft geëist. De hennep werd niet op mij aangetroffen, maar op een vuilnisbelt”, waren de laatste woorden van Dandel.
Kantonrechter Albert Ramnewash was een andere mening toegedaan. Hij achtte, anders dan de officier van justitie, het verstrekken van drugs bewezen. De magistraat nam het feit dat de politieman zaken had waargenomen als bewijs mee. De politieagent had immers gezien dat er drugs werden verhandeld. Dandel werd in de late ochtenduren betrapt en aangehouden. De magistraat week af van het strafvoorstel van de vervolgingsambtenaar. Hij verhoogde de straf van Dandel naar een jaar met aftrek. De boete van de officier bleef overeind. Indien Dandel de boete van SRD 1.000 niet betaalt, dient hij een maand extra te zitten.
Saskia Bandhan            

error: Kopiëren mag niet!