BOG operationeel ondanks staking

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) ligt niet lam, zegt Lesley Resida, directeur BOG. ‘Niet al het personeel is in beraad. Het werk wordt op een laag pitje uitgevoerd; maar het BOG is niet gesloten. De verschillende afdelingen draaien wel. Wanneer er bepaalde activiteiten uitgevoerd moeten worden en het blijkt dat er stagnatie zal optreden, wordt er gelijk uitgekeken naar andere opties buiten het BOG om ons bij te staan. Op deze manier lukt het de leiding om het departement draaiende te houden’, legt Resida uit.
Het personeel van het BOG voert sinds maandag verscherpte acties. Hierdoor is het BOG nagenoeg lam. Door de verscherpte acties leiden ook de exporterende bedrijven verliezen. Zij kunnen niet beschikken over de benodigde certificaten. Resida zegt hierop dat zij tenminste voor een exportbedrijf  middels faciliteiten buiten het BOG om, maar wel in samenwerking met de nog werkende personeelsleden een oplossing hebben weten te bewerkstelligen. Ook laboratoriumonderzoeken ondervinden stagnaties. Resida zegt dat er vier laboratoriumdisciplines zijn. Voor zover hem bekend, is er slechts één unit dat heel slecht draait vanwege de onderbezetting. De situatie op BOG wordt per geval bekeken en het is ze tot nu toe aardig gelukt om redelijke oplossingen aan te dragen.
Ook de milieu-inspecteurs zijn in actie. De inspecteurs voeren geen werkzaamheden uit tussen zeven uur en tien uur ’s morgens en daar houden zij zich wel strikt aan. Resida zegt wel dat de werkzaamheden van de milieu-inspecteurs vertraagd plaatsvinden, maar dat de  dengue-bespuitingswerkzaamheden normaal worden uitgevoerd. Resida zegt de actie van de Bond van Milieu-inspecteurs niet te begrijpen.

error: Kopiëren mag niet!