Moreel verval op scholen aangekaart in DNA

Het moreel verval op scholen is gisteren aangekaart in het hoogste college van Staat bij de voortzetting van de begrotingsbehandeling. Verschillende assembleeleden uitten hun bezorgdheid over dit pijnpunt en wilden graag van de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling weten hoe zijn beleid eruit ziet op dit stuk binnen het onderwijssysteem. Zo werd geopperd om meer voorlichting te geven op scholen.
In het parlement werd gisteren gewag gemaakt van een incident, waarbij een minderjarige leerling van een muloschool te Zanderij zwanger is gemaakt door haar leerkracht. Enkele maanden terug reageerde de samenleving ook geschrokken over een soortgelijk geval ,waar juist de leerkracht zwanger zou zijn van haar leerling. Dit heeft zich voorgedaan op een mulo school te Moengo. Hier bleek een leerkracht vermoedelijk zwanger te zijn van een leerling die nog niet eens 18 jaar oud is. De leerling op zijn beurt heeft de zwangerschap niet ontkend, integendeel sprak hij lovend daarover.
Het Abop-assembleelid Marinus Bee betreurt de incidenten die zich hebben voorgedaan op de scholen. Hij gaf aan dat in zijn studentenjaren leerlingen niet eens zouden durven zeggen dat ze van een bepaalde leerkracht houden, laat staan een relatie aan te gaan met de persoon. Het moreel verval werd door Bee benadrukt middels de volgende bewoordingen: ‘men is zo ver uitgegleden.’ Bee hamerde erop dat de onderwijsminister een zodanig beleid moet uitstippelen dat de escalaties op het moreel vlak zich niet meer voordoen.
Asha Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!