Nederlanders interesseren voor (r)emigratie naar Suriname

Het Pensioenfonds SLM en Sun & Care International presenteerden dit weekend op de Emigratiebeurs in Houten, Nederland, een nieuw woonconcept voor Suriname: “Residence Accaribo”. Het woningbouwproject is speciaal ontworpen voor ouderen (50-55+) die in een beveiligde en plezierige woongemeenschap willen wonen en de zekerheid van een goed zorgaanbod willen hebben. Het Pensioenfonds SLM en Sun & Care International promoten Suriname op de beurs als emigratieland voor Nederlanders. Heel veel landen waren op deze beurs vertegenwoordigd.
Het Pensioenfonds SLM en Sun & Care International presenteerden de bezoekers een speciaal concept indien ze van plan zijn naar Suriname te (r)emigreren. Op een kleine 13 hectare in de omgeving van het Accaribomeer zullen bijna 200 woningen worden gerealiseerd in een parkachtige omgeving, waar zoveel mogelijk de bestaande bomen zullen worden behouden. Naast levensloopbestendige woningen met alle luxe faciliteiten, heeft het resort ook een servicecentrum. Vanuit het servicecentrum zal een pakket aan zorgdiensten worden aangeboden aan de bewoners van het project. Deze zullen ook beschikbaar zijn voor omwonenden van de wijdere omgeving. Het Pensioenfonds SLM en Sun & Care International streven zo een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en verbetering van het zorgaanbod voor de hele gemeenschap.
Cor Veenstra, partner in Sun & Care International, stelt dat de woningen voorbereid zullen zijn voor het verlenen van zorg aan de bewoners op de momenten dat zij dat nodig hebben, onder meer door de toepassing van elektronica speciaal ontwikkeld voor zorgtoepassingen. Het zorgaanbod zal door Surinaamse aanbieders worden geleverd, waarbij ondersteuning gegeven zal worden door Nederlandse instellingen om zo kwaliteit te waarborgen. Volgens Sun & Care International-partner Benjamin Bremmer is het streven om alle drempels die remigrerende Surinamers vaak zien, zoals zorg en veiligheid, weg te nemen. Het project zal daarom een zogenaamde ‘gated community’ zijn met permanente beveiliging en luxe faciliteiten als een zwembad, tennisbaan en gym, gesitueerd in een bosrijke parkomgeving. “Zorg zal een belangrijk aspect zijn, maar wij verwachten niet dat alle bewoners direct zorgbehoevend zullen zijn”, aldus Benjamin Bremmer. “Zij zullen echter wel graag de zekerheid willen hebben dat zorg beschikbaar is, mochten zij het toch nodig hebben. Wij denken dan ook dat de omwonenden in eerste instantie veel gebruik zullen gaan maken van het zorgaanbod.”  De ontwikkelaars streven ernaar om in de loop van 2012 met het project te beginnen. 
Kieran Amersing

error: Kopiëren mag niet!