Hindboys kan 2-0-voorsprong niet behouden tegen Caravan

Bij de hervatting van de eersteklassencompetitie van de Livornosportorganisatie (LSO) werd de topper gespeeld tussen titelverdediger Hindboys en koploper Caravan. In een bomvolle Eddy Blackmanstadion werd er op een heel hoog tempo gevoetbald in de eerste helft. Het was Hindboys die binnen een kwartier een 2-0-voorsprong nam. Voor de ploeg van trainer Raymond Landveld scoorden Graig Fonkel (12) en Jurgen Abisoina (15). Hindboys was in de eerste helft de betere ploeg, oefende een ongekende hoge mate van pressie uit, maar tot meer doelpunten kwamen ze niet. Caravan van trainer Mohan Ramkisoen speelde beheerst volgens haar concept.
In de tweede helft leek het erop alsof Hindboys al haar energie had verspild in de eerste helft.  Maar het was toch buiten hun schuld om dat Caravan middels drie vroege goals de achterstand omboog trok tot een 3-2-voorsprong. Drie prachtige doelpunten van Soeddesing Jagdew, Wendel Dors en Jermain MacDonald binnen een kwartier veranderde het hele spelbeeld. Hindboys had de kracht niet meer om terug te komen. Dit maakte dat Caravan niet vrij hun spel kon spelen. Dors was de gevaarlijke man in de spits die Hindboys-doelman Edgard Friendwijk nachtmerries bezorgde. Uit een penalty (75ste minuut) bepaalde hij de stand op 4-2. In de 90ste minuut liet Dors goalie Friendwijk letterlijk kruipen en bepaalde de eindstand op 5-2.
Caravan krijgt als koploper gezelschap van Vredenburgstar, die met 3-0 won van Jong Jivan Jotie. De ruststand was 1-0. Iwan ‘Baiwa’ Ave (2x) en Wierin Sardjoe scoorden voor Vredenburgstar. Door het verlies van Hindboys, staat FC ADO nu alleen op de derde plaats. ADO versloeg Cruzeiro met 6-3 na een 3-1-ruststand. Reeds in de 2de minuut kwam FC ADO op 1-0 door een doelpunt van Orpheo Milano, maar Cruzeiro maakte gelijk in de 4de minuut via Roxanno Martosoekatmo. Met een loeier zette Miquel Harderwijk ADO op 2-1. In de 23ste minuut kregen Marcelo Triesie (FC ADO) en Sergio Martosoekatmo (Cruzeiro) rood, nadat beide spelers bij een tackle elkaar nog een stootje gaven. Voor rust kwam ADO op 3-1 door een autogoal van Roberto Hardjopawiro, die een voorzet van Milano in eigen doel verwerkte. In de tweede helft liep ADO uit naar 4-1 door een treffer van wederom Milano. Hierna kreeg de speler Arivano Soetoedikromo van Cruzeiro zijn tweede gele kaart, rood dus. Martosoekatmo bracht met een penalty Cruzeiro nog op 4-2, maar Derric Purperhart reageerde ook met een penalty door de 5-2 te scoren. Yail Veira zette ADO hierna op 6-2. Tenslotte bepaalde Orlando Bree op aangeven van Martosoekatmo de eindstand op 6-3. AS Highwaystar verkeek zich tegen Hindelaya. Na een 1-1-ruststand won Hindelaya met 2-1. Jerrel Noordzee en Rakesh Gogli scoorden voor Hindelaya. Vijf minuten voor tijd kreeg Riteshkoemar Ramkoemar rood bij Hindelaya.
In de Tweedeklasse won Jai Hanuman met 2-1 van Jai Jawan. Vishal Hathie bracht Jai Hanuman op 1-0, maar Jonathan Kastiel bracht Jai Jawan op 1-1. In de tweede helft scoorde Shamkoemar Jhamai het winnende doelpunt voor Jai Hanuman. Rood kreeg Vijender Benimadho van Jai Hanuman.