Bordeaux misdraagt zich weer!

Nauwelijks 2 maanden nadat hij een zeer ernstige waarschuwing gekregen heeft van het Tuchtcollege van de SVB om het veld niet zomaar op te rennen en zich te gedragen tegenover arbiters, heeft trainer Joel ‘Bordeaux’ Martinus van SV Notch
Arbiter Winston Riedewald sommeert trainer Joel ‘Bordeaux’ Martinus zich naar de tribune te begeven (foto: Regillio Derby)
zich weer laten gaan. Toen Bordeaux een verrassende waarschuwing kreeg in november 2011 voor de ongeregeldheden tijdens de Presidents Cup, vroeg een ieder zich af waarom geen schorsing of voorwaardelijke straf, want Bordeaux is iemand die zich weer gaat misdragen. Enfin, zondag was dat weer het geval tijdens de Hoofdklasse wedstrijd Notch versus Excelsior. Bordeaux werd door de arbiter van de reservebank verwijderd omdat hij het veld oprende. De trainer van Notch wilde niet weggaan, daar hij de mening deelde dat arbiter Winston Riedewald dan ook Excelsior-coach Ricardo Winter moest uitzetten omdat ook hij het veld was opgegaan. Toen Bordeaux op aangeven van Riedewald niet wegging, werd politie-assistentie ingeroepen om hem toch weg te krijgen.
Met nog weinig speeltijd te gaan, bij een stand van 1-1, scoorde de speler Edven Welkens van Notch een doelpunt met zijn hand. De arbiter die dit niet zag, floot voor een doelpunt. De Excelsior-kamp werd woest op deze beslissing van Riedewald. Maar de  oplettende assistent-scheidsrechter sloeg dit wel gade en attendeerde scheidsrechter Riedewald hierop. Terecht keurde hij dit doelpunt af. Intussen was Excelsior-trainer Winter het speelveld opgelopen en hij werd door arbiter Riedewald gesommeerd om weer plaats te nemen op de reservebank. Dit deed hij ook.
Vervolgens kleurde de arbiter Welkens geel voor het opzettelijk spelen van de bal met de hand. Dit was de tweede gele kaart van hem, wat rood betekende. Trainer Bordeaux werd boos en liep het veld op. Riedewald die dit zag, vroeg hem terug te
Toen Bordeaux geen gehoor gaf aan de arbiter, werd politie-assistentie ingeroepen (foto: Regillio Derby)
gaan naar de reservebank. Dit was de emmer die de druppel deed overlopen bij Bordeaux en hij begon de arbiter onheus te bejegenen. Op grond hiervan besloot Riedewald hem van de reservebank te verwijderen. Bordeaux haalde aan dat dan ook Winter weg moest van zijn plaats. Een aantal keren werd Bordeaux gesommeerd zich te begeven naar de tribunes, maar hij gaf geen gehoor hieraan.
 
Door de arbiter werd politie-assistentie ingeroepen. Niet minder dan 7 politieagenten kwamen het veld op om Bordeaux van
Tafelofficial neemt Excelsior-trainer Ricardo Winter terug naar de reservebank, nadat hij het veld was opgegaan (foto: Regillio Derby)
het speelveld te verwijderen. Na enige aarzeling besloot hij toch mee te gaan richting de tribunes. Daar liet hij het niet liggen en nam plaats bij de ingang van de arbiterskamer. Hij ging verbaal heel erg tekeer en vroeg zich af waarom Winter niet verwijderd is. Veel mensen probeerden hem tot bedaren te brengen. Uiteindelijk trok hij zich terug in de kleedkamer met zijn spelers.
Intussen is bekend geworden dat de wedstrijdleiding een rapport heeft ingediend over het gebeuren tijdens deze wedstrijd.

error: Kopiëren mag niet!