De Ster brengt ACoconut terug op aarde

Zaterdag werd de topper gespeeld van de SVB-eersteklasse in het Emiel Brielstadion. Die ging tussen De Ster en ACoconut. De ploeg van ACoconut wist de laatste vijf wedstrijden in winst om te zetten. Ze steeg van de onderste regionen helemaal naar de kopgroep van de Eersteklasse. Maar De Ster riep een halt toe aan de zegereeks van de kampioen van Brokopondo. De Ster nam een 2-0-voorsprong bij de rust en wist uiteindelijk te winnen met 4-0.
ACoconut begon heel nerveus aan deze wedstrijd. De Ster profiteerde direct  hiervan. Want de wedstrijd was nauwelijks 2 minuten oud en Giovanni Renfrum maakte al 1-0 voor de thuisspelende ploeg. Elf minuten later kwam de gele formatie van Lelydorp zelf op een 2-0- voorsprong. Het was weer Renfrum, die zijn tweede doelpunt scoorde binnen 13 minuten. Hierna zakte De Ster naar achteren en sloot alle openingen. Er werd niet meer gescoord in de eerste helft.
In de tweede helft tapte de kampioen van het Lidbondentoernooi uit een andere vaatje. Ze begon heel veel druk uit te oefenen op de verdediging van De Ster. Vooral de spelers Dion Linga en Miquel Gotonie waren een doorn in het oog voor de verdediging van De Ster. ACoconut creëerde tal van kansen, maar kond ze niet omzetten in doelpunten. En waar ze zoveel spelers naar voren stuurde, speelde De Ster de tweede helft meer op de counters.
In de 51ste minuut noteerde Furgel van der Kamp voor 3-0. Maar ACoconut liet zijn hoofd niet hangen en bleef vechten voor de aansluitingstreffer. Die hadden ze bijna binnen. Het was de speler Miquel Gotonie die een heel goede actie maakte in de beruchte zone, maar Jermain Huisden haalde hem neer. De arbiter floot resoluut naar de 11 meter stip. Delano Vrede schoot de penalty buiten ieders verwachting naast het doel. Na deze gemiste penalty liet ACoconut zijn hoofd wel hangen. In de slotfase scoorde Jermain Huisden de 4-0 voor De Ster.