Poerwo kan Rambaan niet klein kregen

Het is Real Poerwo vrijdag niet gelukt om van titelverdediger Jong Rambaan te winnen. Het was juist Jong Rambaan, die een matige wedstrijd speelde, de drie punten pakte. Ze verkleint hierdoor de achterstand op koploper SCA.
De jongens uit Dessa begonnen heel goed aan deze wedstrijd. Men verdedigde met man en macht. Aan de andere kant kregen ze ook kansen, om op een voorsprong te komen. Maar de spitsen van Real Poerwo gingen heel slecht om met de kansen die ze kregen. Uit een van de weinige aanvallen van Rambaan, kreeg Carlos Loswijk de bal goed aangespeeld, passeerde zijn verdediging, en trok de bal voor. De openstaande Robert Imanuel kon niets anders doen, dan de bal in het lege doel te plaatsen, 1-0. In de 39ste minuut blunderde doelman Romario Takrama van Poerwo. Een schot van Gregory Drielingen die naast het doel ging, werd in het doel verwerkt door Takrama, 2-0. Dit werd ook de ruststand.
In de tweedehelft tapten beide ploegen uit een ander vaatje. Maar het was weer Drielingen die Rambaan tilde naar een 3-0-voorsprong, in de 57ste minuut. Hierna kreeg Real Poerwo vijf doelrijpe kansen. Maar allemaal werden verprutst door Dwayne Djojokoesoemo. Hij miste de koelbloedigheid, om de kansen af te ronden. In de 82ste minuut bracht trainer Rathipal de jeugdige Vikash Naigi in het spel voor Jong Rambaan. En binnen drie minuten was hij al trefzeker. Hij kreeg de bal keurig aangespeeld door Loswijk, en in een versneld tempo passeerde hij de verdedigers van Poerwo en schoot heel beheerst 4-0 voor Rambaan. Dit werd tevens de eindstand.