Verdachte inbraakzaak: “Mi na Gado piking brada”

“Mi na Gado piking brada, meester. Mi sidong sebi moeng langa onschuldig. If yu no wan brib’ mi, luku na koranti, mi no beng abi wang grijs trui. Mi beng weri wang bruin trui. Deng skowtu hor’ mi zomaar”, zei Roger D. non-stop aan de rechter.
Twee verdachten, Roger en Muray L., zijn aangehouden. Zij worden ervan verdacht op 27 oktober 2011 een inbraak te hebben gepleegd in een zijstraat van de Indira Gandhiweg. Een politieman getuigde gisteren dat er via de Centrale Meldkamer een melding binnenkwam. Aan hem werd gevraagd om assistentie te verlenen en hij ging erop af. Hij zag op een bepaald moment de twee verdachten uit een bosschage komen en maakte kenbaar dat ze met de politie te maken hadden. De verdachten negeerden de  sommering van de politie en renden door.  De politieman heeft toen waarschuwingsschoten moeten lossen. Het gelukte de politie later om de twee mannen toch in de kraag te vatten.
“Deng  skowtu e ley. Mi sabi fu san ede eng sroto mi. If mi vrouw e kong bezoek mi, dan deng skowtu e lok mi vrouw. Mi de wang goed uitziende man. Mi no e du den san dati”, waren de woorden van Roger.
Advocaat Oskar Koulen verzocht de rechter  om de verdachten voorlopig naar huis te sturen. Volgens de advocaat was er sprake van twijfel. Niemand heeft gezien dat deze twee mannen de woning hebben ingebroken. Geen van de getuigen heeft de verdachten herkend.
De magistraat stelde beide verdachten vrij met de mededeling dat indien bij de strafoplegging de straf hoger komt te liggen dan de tijd in voorarrest doorgebracht, zij het resterende deel nog zullen  moeten uitzitten. Beide verdachten mochten voorlopig naar huis.
 Saskia Bandhan 

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!