Vuilstortplaats voor woning Louiselaan opgeruimd

De bewoners van de Louiselaan kunnen vanaf gisteren weer opgelucht adem halen. De geestelijk gestoorde  Roy M., die 30 jaar geleden nog diende als politieambtenaar, bedreigde de bewoners van de Louiselaan en zorgde ook nog voor een onhygiënische situatie in de buurt. De man en zijn echtgenote kamden Combe af op zoek naar vuil en dumpte dit uiteindelijk in hun woonhuis, achterhuis en erf. De laatste tijd dumpten zij het vuil voor hun woning en op straat. Er waren heel wat oude emmers en pannen op het erf met vuil water en larven. Het gevaar voor dengue loerde om de hoek. Volgens een buurtbewoner renden er ‘ratten zo groot als honden’.
Na aanhoudende klachten van de buurtbewoners togen manschappen van het directoraat Openbaar Groen  (voorheen Milieubeheer) met pick-ups, trucks en een wheel backhoe naar genoemde straat om de troep op te ruimen. Dit ging niet zo gemakkelijk als men had gedacht. Roy M. schold de arbeiders en alle andere aanwezigen de huid vol. Op gegeven ogenblik wilde hij enkele van de mannen, waaronder ook zijn overbuurman, te lijf gaan. De sterke arm werd ingeschakeld die de man afvoerde. Het directoraat Openbaar Groen heeft van het voorerf en de straat bijkans vijf pick-ups vuil weggehaald. De vrouw van Roy M. kwam na een tijdje aangelopen en wilde in de woning gaan. Zij werd belemmerd door de manschappen. ‘Wakti dalijk mi man go kon, da au go sori yu den.’
 Dagblad Suriname probeerde een gesprek aan te gaan met de vrouw, maar dat liep op niets uit. Volgens buurtbewoners gaat het hier om een zwakzinnige vrouw, die jarenlang onder de juk van haar man leeft. Roy M, een man in de zestig, is een jaar of dertig geleden ambtenaar van politie geweest. Hij was gestationeerd in het bauxietstadje Moengo, alwaar hij zich schuldig maakte aan valsheid in geschrifte. Hij werd toen uit de dienst gezet. Drie jaar geleden heeft de man zich ook nog schuldig gemaakt aan een zedenmisdrijf. Volgens een buurtbewoner toont de man, vanaf hij uit de gevangenis is, een erg agressief gedrag tegenover de buurtbewoners.
Reginald Sussenbach, hoofd Dienstverlening van het directoraat Openbaar Groen, en districtcommissaris Mohamed Kasto van Noord – Oost, zeggen dat er in de komende periode veel meer dumpplaatsen zullen worden schoongemaakt.
Het directoraat Openbaar Groen heeft eind januari 2012 vanuit een woonhuis aan de Wijngaardestraat bijkans vijftien pick-ups vuil weggehaald. Het directoraat en het districtcommissariaat Paramaribo Noord-Oost waren tot actie overgegaan na aanhoudende klachten van buurtbewoners. Tussen al het grofvuil leefden drie Chinese mannen.
Widjai Ganesh

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!