Brandweerbond-voorzitter John Seedorf: ‘Politiebond zet regering onder druk’

Brandweerbond-voorzitter John Seedorf verwijt de politiebond ervan de regering onder druk te zetten om de Fiso 2-salarisreeks van de brandweer niet uit te voeren. De brandweer had over deze Fiso 2-salarisreeks overeenstemming bereikt met de onderhandelingscommissie van Binnenlandse Zaken (Biza) en moest uiterlijk eind januari worden geïmplementeerd. De politiebond stak er echter een stokje voor, zegt Seedorf.  Uitvoering van deze reeks betekent dat het Korps Brandweer Suriname qua salaris er beter voor zal staan dan de politie. Zo zal een aspirant brandweerman SRD 400 meer verdienen dan een aspirant politieagent en zal er tussen de inspecteur van politie en zijn ranggenoot bij de brandweer een verschil van SRD 900 zijn. Dit is de reden dat de politiebond eind vorig jaar in allerijl begonnen is te onderhandelen over de toelagen, omdat de politie niet  minder wil verdienen dan de brandweer.
Als de politietoelagen worden verhoogd, zal dit verschil tussen de twee korpsen komen weg te vallen.  Aan de Fiso 2-salarisreeks kan de politiebond niets meer doen, daar die al is uitgevoerd samen met die van andere overheidsgroepen. De brandweer was de enige beroepsgroep bij de overheid waar nog  onderhandeld moest worden over Fiso 2. De brandweerbond had de geprojecteerde Fiso 2-reeks van Tjong A Hung verworpen en had opnieuw weging geëist. De politiebond had  ook de ruimte te vragen om herwaardering, maar heeft dat niet gedaan. Nu vecht hij de reeks van de brandweerbond aan.  De herwaardering door de onderhandelingscommissie leverde vorig jaar de reeks op die nu bij het huidige Onderhandelingsorgaan (OO), onder leiding van Sonny Kertowidjojo, in studie ligt. De politiebond struikelt over deze reeks, wat de brandweerbond nu problemen oplevert. Seedorf zegt dat de bond het OO alle ruimte biedt de reeks te bestuderen, zodat hij een correct advies kan uitbrengen aan de regering. Zolang het advies niet binnen is, zal de bond in actie blijven. De bondsvoorzitter is niet te spreken over de houding van het bestuur van de politiebond.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!