Amsterdamse politie in Suriname voor onderzoek


De politie van Amsterdam, Nederland, is momenteel in Suriname in verband met de strafzaak tegen Arnold “Nolty” Welch. Hij wordt ervan verdacht in het jaar 2004
op Kenneth Vyent te hebben geschoten nabij de kruising van de Adroe- en de Watrakanoestraat in het Flora-project. Ten gevolge van de opgelopen letsels raakte Vyent invalide. Hij is inmiddels overleden. De verdachte Welch  heeft de Nederlandse nationaliteit en woont ook in dat land. De justitiële autoriteiten van Suriname hebben een rechtshulpverzoek gedaan aan de Nederlandse justitiële autoriteiten om de strafrechtelijke vervolging van de verdachte Welch over te nemen, hetgeen ook is gebeurd. Dit is de enige manier om de strafzaak tegen Welch af te ronden, omdat op grond van de Nederlandse wet het zo is dat Nederland zijn onderdanen niet uitlevert als zij een strafbaar feit in het buitenland hebben gepleegd als die waarvan Welch verdacht wordt. Dinsdag heeft de Nederlandse politie een driedimensionale foto van de bovengenoemde kruising gemaakt. Zij werden daarbij bijgestaan door leden van de Surinaamse politie.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!