Wij geven onze aandacht aan twee doelen

Voorzitter Aubrey Nai Chung Tong:
De Surinaamse Badmintonbond heeft tijdens hun jaarvergadering een nieuw bestuur gekozen.  Het voorzitterschap is in handen van Aubrey Nai Chung Tong. Verder zijn G. Darmohoetomo ( secretaris), F. Isaak (penningmeester), O. Brandon, R Haynes, E Ramzan en A Toney ( commissarissen).
‘Bij de Surinaamse Badmintonbond zijn er momenteel twee doelen die de meeste aandacht genieten van dit bestuur’, zegt voorzitter  Aubrey Nai Chung Tong. ‘Het eerste is om de twee talentvolle badmintonners Mitchell en Virgill te krijgen op het Olympische Spelen. Deze twee heren behoren tot de topspelers van het Caribish gebied. Ze hebben laatst een goede beurt gemaakt tijdens de Caribacospelen. En als we kijken naar de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen, moeten we ook niet ontevreden zijn. Deze twee heren draaien daar ook in de top, op de spelers van Brazilië en Guatemala en nog een paar andere landen na. Maar we hopen dat we binnen een jaar de jongens zo ver kunnen krijgen dat de Zuid Amerikaanse kampioenschappen eenvoudig wordt voor hen.’
De ander doel dat wij ook nastreven is het jeugdbeleid bij badminton aan te pakken. Momenteel is er een grote gap tussen de jeugdspelers en Virgill en Mitchell. We moeten naar een andere methode gaan kijken om de jeugdspelers op te trekken, naar de niveau van deze twee heren. Hierdoor gaan we die aansluiting op de rest van wereld steeds kleiner maken.
Als we Suriname vergelijken met de andere landen van de wereld, is er veel werk aan de winkel. Deze twee heren kunnen misschien niet de gouden plak halen tijdens de Olympische Spelen, maar als het hun wel lukt zal dat ons een grote push geven,.vooral de jeugdigen. ‘We zitten voor 2 jaar, en die tijd willen wij als bestuur iets goeds overgeven’, zegt voorzitter Aubrey Nai Chung Tong als laatste.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!