Vader staat terecht wegens misbruik

Paramaribo-De 46-jarige biologische vader Stanley G. staat terecht wegens misbruik van zijn dochter. De 19-jarige dame getuigde gisteren in de rechtzaal dat zij door haar vader is misbruikt. De dame was toen 16 jaar toen haar vader seks met haar had.
De daad werd gepleegd in afwezigheid van de moeder. De moeder was voor drie dagen met een trip naar het buitenland. Toen zij terug was, ging de vader door met zijn handelingen. De dame verklaarde dat het altijd onder dwang heeft plaatsgevonden. Pas op  27 oktober van het vorige jaar deed de dame haar relaas bij de politie. Op vragen van de rechter en de officier van justitie gaf de dame aan dat zij eerder niet gedurfd had om de waarheid aan de moeder te vertellen.
 
De moeder werd ook gevraagd om een getuigenis af te leggen. Zij maakte gebruik van haar verschoningsrecht. Zij wenste geen verklaring op de zitting af te leggen. Rechter Alida Johanns las uit de verklaring van de moeder die zij bij de politie heeft afgelegd dat zij haar echtgenoot, de verdachte, eerder reeds had gewaarschuwd. Hij was aan de borsten van het meisje gegaan. Toen was de vader aangesproken.
 
Advocaat Lygia Palmburg werd op de zitting toegevoegd voor juridische bijstand aan de verdachte. Op 9 februari zal de rechter deze zaak verder behandelen.  De gevangenhouding van Stanley G. blijft gehandhaafd.
 
Saskia Bandhan

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!