Directeur Krish Soemai neemt afscheid van LBGO Latour

Directeur Krish Soemai van LBGO Latour heeft gisteren afscheid genomen van de school waar hij 28 jaren zijn krachten heeft gegeven. Voor Soemai die met pensioen gaat, hadden de leerkrachten en leerlingen een afscheidsfeestje georganiseerd. De scheidende directeur was duidelijk verrast en ontroerd. Hij zegt met leuke herinneringen afscheid te nemen van de school. Met het lerarenteam had hij een hele goede samenwerking en hij heeft ook alleen goeds te zeggen over de leerlingen van LBGO Latour. Hij heeft ook altijd de nodige ondersteuning gehad van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling.
 
Soemai’s onderwijscarrière begon in 1976 op de OS Mijnzorgweg. Op deze school bleef hij twee jaren daarna een jaar op LBGO Von Freiburg in Saramacca. Hierna was hij twee jaren op een school in Coronie. Vanuit het kokosdistrict ging hij naar LBGO Hanna’s Lust alwaar hij ook  twee jaren bleef. Vanaf 1983 tot 26 januari 2012 bleef hij op LBGO Latour. Ondanks dat de gemeenschap een ander kijk heeft op Latour, zegt de scheidende directeur dat hij juist met heel veel plezier heeft gewerkt op deze school. ‘Voor mij speelt een woonwijk geen rol, het kind, de leerling, staat centraal voor mij.’ Een  minder leuk moment in zijn onderwijscarrière is volgens Soemai de teleurstellende slagingsresultaten van het afgelopen jaar geweest. ‘Als leerkracht, als directeur, zie je graag hoge slagingsresultaten.’ Volgens Soemai zal hij vooral de band die hij had met de leerkrachten en de leerlingen het meest missen. ‘Maar ja, er is een tijd van komen en een tijd van gaan, en nu is het mijn tijd.’ Aan zijn opvolger geeft de scheidende directeur mee om zich in te zetten voor de school. Aan de leerlingen geeft hij mee om hun best te blijven doen.
 
Onderhoofd Seema Poeran, die 20 jaren lang gewerkt heeft met Soemai, zegt dat hij een directeur is geweest die altijd heel tactvol kon optreden tegen zowel de leerlingen als de leerkrachten. Poeran hoopt dat Soemai mag genieten van zijn pensioen. ‘Na 35 jaren hard te hebben gewerkt, heeft hij het verdiend.’
 
Widjai Ganesh
 

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!