Actiemodel brandweer blijft gehandhaafd

Korps Brandweer Suriname

Paramaribo-Bondsvoorzitter John Seedorf zegt een positief gesprek te hebben gehad  met OW-minister Ramon Abrahams, die door hem geïnformeerd is over deze kwestie. De minister beloofde de zaak van de Brandweerbond verder  op regeringsniveau te bespreken.
De brandweer krijgt  vrijwel dagelijks meldingen binnen van gras- en bermbranden en van incidenten, waarbij personen zijn aangevallen door bijen. Maar deze dienstverlening is stilgelegd.
Dagblad Suriname verneemt dat er vooral een toename is van het aantal meldingen van personen die zijn aangevallen door Braziliaanse bijen. Het middel malathion die nu veel gebruikt wordt voor de  dengue-bespuiting maakt deze beesten agressief, waardoor deze incidenten de laatste tijd vaker voorkomen.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!