ACI-studenten fleuren school op

Paramaribo-The Smurfs en Gargamel, Donald Duck en Winnie the Pooh zijn vanaf nu te zien op de muren van het Albert Cameron Instituut (ACI). Zeven studenten moeten in opdracht van tekenleraar Ardie Setropawiro de school een totaal nieuwe en verfrissende look geven. Het ziet er nu al prachtig uit, ondanks het feit dat de versiering nog niet af is. Setropawiro is beretrots op zijn leerlingen.
De leraar legt uit dat in verband met het 65-jarig bestaan van het ACI de schoolleiding heeft gemeend om de kale muren op te fleuren. Setropawiro die in de ‘Commissie Verfraaiing’ zit, kreeg de taak om de muren van de school om te toveren tot een Disneywereld.  De kleuterafdeling, OS Gadotjo,  werd uitgekozen. ‘Die afdeling is ook onze school waar studenten hun stage lopen.’
Gargamel gaat nu de Smurfen achterna, terwijl op de gang van OS Gadotjo Donald Duck eindelijk geluk vindt. Hij zwemt namelijk in geld. Op een andere muur kijkt Winnie the Pooh de wereld vriendelijk in.
Setropawiro is vol lof over zijn zeven vrouwelijke studenten. ‘De groep is zeer enthousiast, overenthousiast zelfs. Ze willen na hun SO gewoon doorschilderen’, zegt de leermeester met eerbiedige trots. Hij noemt deze scholieren de ‘meest getalenteerde’ in jaren. ‘Ik hoefde niets te doen. Ik heb ook geen aanwijzingen gegeven. Ze begonnen als professionals zelf te tekenen, terwijl ze eerder nooit zulke grote tekeningen hebben gemaakt.’
Xafira Dipodiwirjo vindt de opdracht ‘leuk en uitdagend’. Cherida Tempo vond het fantastisch om in een groep iets groots op te zetten. Ze doet het voor de eerste keer. Rochelle Tjuk Tjauw Tjin heeft de voorgevel alleen voor haar rekening genomen. Het is een grote Smurfs-schilderij geworden.  Om tijd te winnen, stelde Setropawiro voor om haar opdracht tot een groepsopdracht te maken. Aan het eind  van de opdracht krijgt elke student een studiepunt.
In kader:
De docenten van de ACI hangen de ‘filosofie van de Grote Vlinder’ aan. Zij, de leraren, zien zichzelf als vlinders die van bloem tot bloem vliegen. De bloemen zijn de scholieren. Tijdens de vlucht van de vlinder  worden de bloemen bevrucht. Het stuifmeel moet symbool staan voor de leerstof. Het doel is dat uiteindelijk de bloemen tot volle bloei komen. Deze filosofie komt ook tot uiting op de muren van de leerinstelling. Op haast alle muren zijn er vlinders en bloeiende bloemen te zien. De kleuterafdeling, OS Gadotjo, ziet er anders uit. De schoolleiding koos ervoor om tekeningen te plaatsen die tot de verbeelding van de kleuters spreken.
Gregory Rijssen
 

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!