30 dagen verlenging voor stelende politiemannen

Paramaribo -De aanhouding van de politiemannen P.H., M.V. en V.H. ter zake diefstal is met 30 dagen verlengd. Persofficier van justitie Claudia Bruining geeft aan dat de rechter-commissaris de inverzekeringstelling van de drie politiemannen gisteren  rechtmatig heeft verklaard.  Zij werden dinsdag voorgeleid bij het Openbaar Ministerie (OM).
De drie agenten, die gedetacheerd waren te Stolkertsijver, hebben tijdens een onderzoek 160 gram goud weggenomen bij enkele Brazilianen. Op 13 januari 2012 hebben de agenten een busje waarin enkele Brazilianen zaten, staande gehouden. Het busje en de inzittenden werden doorzocht.
Op de Brazilianen werd 160 gram goud aangetroffen dat de drie agenten in beslag namen. De Brazilianen werden ongeveer een uur ‘aan de tand gevoeld’, waarna ze mochten vertrekken. De Brazilianen vonden dit geen zuivere koffie en deden aangifte bij het gewest Sipaliwini. Laatstgenoemde droeg deze zaak over aan de afdeling OPZ, die een uitgebreid onderzoek instelde. Op 19 januari werden de drie agenten, tegen wie voldoende bezwaren bestaan, aangehouden en in verzekering gesteld. Hangende het onderzoek blijft het drietal aangehouden.
Saskia Bandhan

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!